BAJBA KERÜLHETNEK A MOSONMAGYARÓVÁRIAK! NAV-osnak látszó e-mailekkel bombázzák a polgárokat
2018. augusztus 23. írta: Cseri Pali

BAJBA KERÜLHETNEK A MOSONMAGYARÓVÁRIAK! NAV-osnak látszó e-mailekkel bombázzák a polgárokat

csalok.jpg

Bankszámlaszámot és bankkártya adatokat próbálnak megszerezni adattolvajok az adóhatóság nevében. Hamis e-maileket küldtek illetéktelenek a NAV nevében, ha valaki az abban lévő linkre rákattint, akkor egy már megszűnt webhelyre jut, ahol kérdéseken keresztül próbálnak adatokat kicsalni tőle - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Adó és Vámhivatal szóvivője.

Kis Péter András hangsúlyozta, hogy a NAV soha nem kér e-mailben sem bankszámlaszámra, sem bankkártyára vonatkozó adatokat, az adóhatóság értesítési gyakorlata teljesen más, vagy a postán vagy az Ügyfélkapun keresztül tartja az ügyfelekkel a kapcsolatot, illetve a hivatalos honlapján keresztül is tájékoztat - idézi a rádió portálja.

Kis Péter András szerint egyébként már a csalók levélének nyelvezete - a tört magyarság, a nyelvtanilag helytelen mondatok, a megfogalmazás - is árulkodó lehet. A szóvivő hangsúlyozta, hogy, aki ilyen levelet kap, semmilyen adatot ne adjon meg, és forduljon az adóhatósághoz.

(napi)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr4414196673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása