Kié legyen a PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁRON díj az idén, várják a javaslatokat
2018. május 12. írta: BoldogÉ

Kié legyen a PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁRON díj az idén, várják a javaslatokat

prourbe-movar-infomovar-hu.jpg

Javaslattételi felhívás a 2018. évi “Pro Urbe Mosonmagyaróvár” Kitüntető Érem és Díj adományozására

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a "PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR" kitüntető érem és díj alapításáról szóló 28/2016. (VI. 30.) önkormányzati rendelet alapján az idei évben is odaítéli a “PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR" kitüntető érmet és a kitüntetéssel járó díjat.

"PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR" kitüntető érem és díj - Mosonmagyaróvár város lakossága nagyrabecsülése és tisztelete jeléül – hazai, illetve külföldi személynek, továbbá társadalmi vagy gazdasági szervezetnek adományozható, az alábbiak elismerése jeléül:

  1. a) Mosonmagyaróvár város társadalmi, gazdasági, egészségügyi, kulturális és sport életének fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenység, vagy
  2. b) Mosonmagyaróvár város lakosságának életkörülményeit, ellátását jelentősen javító, kiemelkedő munkavégzés, vagy
  3. c) Mosonmagyaróvár várost gazdagító művészeti, kulturális teljesítmény, vagy
  4. d) Mosonmagyaróvár város hírnevét öregbítő kiemelkedő sporttevékenység, vagy
  5. e) Mosonmagyaróvár város érdekében önzetlenül végzett kimagasló értékű munka. A kitüntetés az arra érdemesnek halála után posztumusz is adományozható.

A "PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR" kitüntető érem és díj adományozására javaslatot tehet:

  1. a) legalább 3 helyi önkormányzati képviselő,
  2. b) olyan helyi szervezet, közösség (állami, társadalmi és érdekvédelmi szervezetek), amelyben a tagok létszáma minimum 50 fő, vagy több civil szervezet esetében a tagok létszáma együttesen eléri a 100 főt,
  3. c) legalább 50 helyi választópolgár,
  4. d) a polgármester.

A javaslatnak tartalmaznia kell a kitüntetésre méltónak tartott személy, illetve közösség nevét, címét valamint az elismerni kívánt tevékenység részletes ismertetését.

A kitüntetést a polgármester az augusztus 20-i ünnepség keretében megtartott ünnepi képviselő-testületi ülésen, ünnepélyes keretek között adja át.

Kérjük a jelölésre jogosultakat, hogy indokolással ellátott javaslataikat legkésőbb 2018. június 11. (hétfő) 12.00 óráig küldjék meg Mosonmagyaróvár Város Polgármesterének címezve (Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal 9200 Mosonmagyaróvár, Fő. u. 11.).

A díj adományozásával kapcsolatosan további tájékoztatást Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző nyújt a (96) 577-802 telefonszámon.

(infomovar)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr4113913664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása