ABSZURD TÖRTÉNET: Könnyen pórul járhatunk, ha pofátlan és erkölcstelen az albérlőnk. Önök is jártak már így Mosonmagyaróváron?
2018. április 27. írta: Cseri Pali

ABSZURD TÖRTÉNET: Könnyen pórul járhatunk, ha pofátlan és erkölcstelen az albérlőnk. Önök is jártak már így Mosonmagyaróváron?

berleti_szerzodes_minta-881x660.jpg

Felettébb érdekes és nem minden tanulság nélküli történetről számol be a Kisalföld: egy  mosonmgyaróvári hölgy kálváriáját írják le, aki Győrben vásárolt lakását kiadta egy nőnek, igen ám, de az albérlő az elején még kéthavonta fizetett, később már egyáltalán nem. És hiába mondta ki a bíróság, hogy az albérlőnek mennie kell, a végrehajtást kitolta május 11-ig a hivatal.

“Tavaly márciusban fizetett utoljára az albérlő, de kiköltözni sem akart, s egyre több panasz érkezett a lépcsőház lakóitól, mivel a bérlő életvitele miatt többször is riasztani kellett a rendőrséget és a tűzoltóságot. Ezért az ingatlan gazdája a bírósághoz fordult. Tavaly november 4-én az ki is mondta: a bérlőnek el kell hagynia a lakást. Ám ő fellebbezett. Ekkorra megkezdődött a kilakoltatási moratórium. Magyarán a tulajdonos a pénzéhez sem jutott és a lakását sem kaphatta vissza”- írja a lap.

Januárban a főbérlő kérésére az E.ON kikapcsolta az áramot a lakásban, de ez a bérlőt nem igazán zavarta, rákapcsolódott a közös villanyórára, majd amikor a ház lakói feljelentést tettek, generátort vitt a lakásba. De ha ez még nem lenne elég, a beépített konyhabútort a gépekkel együtt elszállította a pofátlan albérlő, a lakás romokban, a tulajdonosnak mégis meg kell várnia a kilakoltatási moratórium végét, a történtek ellenére is.

Nagyon sok hasonló történetről hallunk ismerőseinktől, rokonainktól, amikor valaki kivesz egy lakást, nem fizet, sőt teljesen leéli, tönkreteszi a bérleményt, mégsem tehetnek semmi vele szemben. Tehát nemcsak a bérlő, de sok eseten a tulajdonos is kiszolgáltatott helyzetben van. Ráadásul ezek az erkölcstelen bérlők a legtöbbször tudják, meddig mehetnek el, és el is mennek a falig. Majd  egyszer csak lelépnek eltűnnek, mint a kámfor, milliós károkat hagyva maguk után.

Nagyon meg kell nézni, hogy kinek adjuk ki a lakásunkat, fontos, hogy kérjünk kauciót, és a szerződést sem lehet kihagyni, ezek talán a legfontosabb szabályok. Jó ötlet lehet még, ha átírtjuk a közműveket a bérlő nevére, innentől rajta kérik számon a fizetés teljesítését. Érdemes körbenézni a kiadás előtt, hogy milyen praktikára számíthatunk esetleg és egy ügyvéddel konzultálni.

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr5413873540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása