Az óvári vár pincéjéből "mentettek" a tűzoltók, tűzzel, füsttel nehezített terepen.
2018. április 15. írta: BoldogÉ

Az óvári vár pincéjéből "mentettek" a tűzoltók, tűzzel, füsttel nehezített terepen.

tuzolto-gyakorlat-kataszrofavedelem-hu.png

A mosonmagyaróvári vár pincerendszerében gyakorlatoztak a napokban a tűzoltók. A füsttel telített picéből kellett menteniük, majd eloltaniuk a tüzet.

Az éves munkaterv alapján a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat folyamatosan szervez gyakorlatokat a hivatásos és önkéntes tűzoltók részére. A füsttel telített térben történő tájékozódás, a személyek felkutatása, folyamatos gyakorlást igényel. Ezért a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltóknak a mosonmagyaróvári vár pincerendszerében tartottak gyakorlatot.

A pincerendszer egy füstgép segítségével füsttel telítődött, ahova egy mentendő személyt és különböző tárgyakat rejtettek el, amit a tűzoltó egységeknek meg kellett találni, majd felhozni, ezután pedig a keletkezett tüzet eloltani, melyet egy biztonsági tiszt felügyelt. A tűzoltók a gyakorlat során nagy hangsúlyt fektettek a védőfelszerelések megfelelő használatára, a taktikai elveket jól alkalmazták, közben gyakorolták a füstben való tájékozódást, az életmentést, a tűzoltást, a rádióforgalmazást.

(fotó: katasztrofavédelem.hu)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr7113836084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása