Kézilabdapálya és parkoló épül a kivágott fák helyén Mosonmagyaróváron
2018. április 05. írta: Cseri Pali

Kézilabdapálya és parkoló épül a kivágott fák helyén Mosonmagyaróváron

fakok_moson.jpg

Nemrégiben a Károly utca egyik háztömbje mögött a szakemberek kivágták a nyárfákat. A lap egyik  Olvasója felháborodását fejezte ki a történtekkel kapcsolatban és arról érdeklődött, hogy mi indokolta a fakivágást.

Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző megkeresésünkre elmondta: az ottani társasházakból érkezett kérés a fák állapotának rendezésére, ugyanis az utóbbi időben a viharos időjárásban a tűzoltók több alkalommal mentettek is ezen a helyszínen. A fák ágai leszakadtak, veszélyeztették a parkoló autókat és a járókelőket is.

– Természetesen pótoljuk a kivágott fákat, ligetes részt létrehozva – részletezte Fehérné dr. Bodó Mariann.

Ezt Kosár Tibor, a Városüzemeltető Kft. ügyvezetője is megerősítette. Mint mondta, az őszi időszakban legalább kétszer annyit fát fognak elültetni, mint amennyit most kivágtak.

A területrendezés után kézilabdapályát alakítanak ki itt, a 22x42 méter nagyságú rekortán- (gumiburkolattal ellátott) pályát a város a Magyar Kézilabda Szövetséggel együtt építi meg. A város a területet adja, valamint a létesítmény működtetését vállalja, a pálya megépítéséről, finanszírozásáról a Magyar Kézilabda Szövetség gondoskodik.

Amint arról több alkalommal is beszámoltunk, égető probléma a városban a parkolóhiány, így a pálya mellett a tervek szerint egy parkolót is kialakítanak.

(kisalföld)

 

Fotó: kisalfold.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr4913811918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása