Újabb Mosomnagyaróváron  is gyártott Credo buszok állnak forgalomba
2018. január 31. írta: Cseri Pali

Újabb Mosomnagyaróváron is gyártott Credo buszok állnak forgalomba

credo_vezess_hu.jpg

Száz újabb Credo buszt ad át március végéig a regionális közlekedési társágoknak a gyártó Kravtex-Kühne csoport - tájékoztatta Tormássy Attila, a Kravtex-Kühne csoport marketingkommunikációs vezetője kedden az MTI-t.

A buszok összértéke meghaladja a nettó 6,2 milliárd forintot.

A megrendelést a cég és a Budapest Lízing Zrt. nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el. Ezzel 72 elővárosi (Econell) és 28 regionális (Inovell) közlekedésű Credo busz kerül a Dél-alföldi, Dél-dunántúli, Északnyugat-magyarországi, Középkelet-magyarországi és Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központokhoz.

A járművek leszállítását március végére fejezik be. Jelenleg mintegy 1600 autóbuszuk van forgalomban a közlekedési központoknál. A könnyűszerkezetes buszok a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően takarékos, Euro 6 C emissziós besorolású motorokkal rendelkeznek. A járműveket klímaberendezéssel és GPS-vezérlésű utasinformációs rendszerrel is felszerelték. A buszok váza, a fém alkatrészek a cégcsoport mosonmagyaróvári gyárában készülnek, a győri üzemben végzik az összeszerelést. Hazai termék a futómű, az üvegek és a műanyag burkolatok is.  

Idén Győrben bővítik az összeszerelő üzemcsarnokot, modernizálják a meglévő épületrészt. A beruházás összértéke megközelíti az 500 millió forintot, az előkészítő munkák már folynak.

(MTI)

 

Címlapfotó: vezesss.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr313619382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása