SAPKA, SÁL, ELŐ VELE ÓVÁRON! Drasztikus lehűlés jön a hétvégétől
2018. szeptember 21. írta: BoldogÉ

SAPKA, SÁL, ELŐ VELE ÓVÁRON! Drasztikus lehűlés jön a hétvégétől

sapkasal-no-itsme-hu.jpg

Szombaton erős hidegfront vonul át térségünk felett. Mögötte több, mint 10 fokkal  hidegebb levegő éri el a Kárpát-medencét. A front vonulását viharossá fokozódó északnyugati szél, és eső, zápor kíséri.

Már most, az éjszakai óráktól északnyugat felől fokozatosan mindenütt erősen megnövekszik, majd szombaton késő délutántól szakadozik a felhőzet. Éjszaka nyugaton és északon, holnap napközben többfelé várható eső, zápor, északkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Ma a déli szél többfelé megélénkül. Szombat hajnaltól a szél északnyugatira fordul, és átmenetileg sokfelé viharossá fokozódik, estére jelentősen mérséklődik mindenütt a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében 14 és 20, az Alföldön még 20 és 24 fok között valószínű.

Ráadásul két hidegfront is eléri az országot a következő napokban hétvégén és a jövő hét elején -, ami miatt jelentősen visszaesik.    A szakértők szerint várhatóan péntek éjjel érkezik meg az első hidegfront, akár tíz fokot is hűlhet a levegő, míg a második frontra hétfőn számítanak, és ez már orkánerejű széllel is jár.

Akár 20 fokkal is hidegebbnek érezhetik a levegőt az emberek a jövő héten - tette hozzá.

A drasztikus hőmérséklet-csökkenés megterheli a szervezetet, ilyenkor megnő az infarktus, az agyvérzés és az epilepsziás panaszok gyakorisága - mondta.

címlap: itsme.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr6514254173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása