SZEREZZE BE A TŰZIFÁT MIHAMARABB! Brutális tűzifahiány várható
2018. szeptember 12. írta: Cseri Pali

SZEREZZE BE A TŰZIFÁT MIHAMARABB! Brutális tűzifahiány várható

fa.JPG

Egyre tovább gyűrűzik a munkaerőhiány. Az építőipar már olyannyira elvitt minden munkára fogható embert, hogy nincsen elég fakitermelő. Emiatt úgy tűnik, idén akkora tűzifahiány várható, mint még soha. Emiatt a kereskedők azt javasolják mindenkinek, hogy aki teheti, mielőbb szerezze be a téli tűzrevalót, mert ha már most hiánycikk, akkor a szezonban várhatóan még nehezebben és drágábban lehet majd csak hozzájutni.

„Egy hónapos határidők vannak, úgy tudom kiszállítani a fát, de még az sem biztos. Bejöhet egy rossz idő, és már vége is van” – erről beszélt Kovács Antal, fakitermelő.A kereskedő azonban azt mondja,  hatalmas problémák vannak a tűzifával.

Kovács Antal akkora fahiányt, mint idén van, még sosem tapasztalt, pedig már 1990 óta dolgozik fakitermelőként.

„Az erdészethez lemegyek, azt mondják, hogy nincsen fa, mert nekik sincs. Nincsen fakitermelő. A fakitermelők felmentek Pestre dolgozni az építőiparba. Az építőipar minden olyan embert, aki ér valamit, elvitt. Az erdőn nincs ember” – fejtette ki a fakitermelő.

A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy a piacon egyre gyakrabban jelennek meg olyan tűzifahirdetések, melyek csak a vásárlók becsapását szolgálják. Ilyeneket az internetről már több tucatot tüntettek el a hatóságok, de a fa vásárláskor óvatosnak kell lenni.

(atv)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr2814235991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása