MOSONMAGYARÓVÁRNAK IS JÓ LESZ: Indulhat az új magyar-osztrák közúti kapcsolat kiépítése
2018. augusztus 18. írta: Cseri Pali

MOSONMAGYARÓVÁRNAK IS JÓ LESZ: Indulhat az új magyar-osztrák közúti kapcsolat kiépítése

foutbb.jpg

A történelmi útkapcsolatokat helyreállító projektek közül elsőként a Rajka melletti beruházás kivitelezőjét hirdették ki.

A győri Glázer-Transz Kft. építi meg a Rajka és az ausztriai Németjárfalu közötti összekötő utat, ami a nyilvános közbeszerzési adatok szerint nettó 649 millió forintból valósul meg.

Ez adja a jelentőségét

Az osztrák-magyar-szlovák hármas határ közelében fekvő települések közt jelenleg csak földút van. Ahogy azt korábban jeleztük,

az összeköttetés több települést közelebb hoz az M15-ös gyorsforgalmi úthoz, az M15-ösön vagy az M1-es autópályán bekövetkezett baleset esetén terelő útvonalként is használható lesz.

Helyi jelentősége, hogy a rajkaiak hozzátartozói közül közül sokan a németjárfalui temetőben nyugszanak.

Az új út a Strabag kivitelezésében autópályává bővülő M15-ös tervezett új rajkai csomópontjától indul. Előbb 0,2 kilométeren új nyomvonalon halad, majd 1,6 kilométeren a jelenlegi földutat váltja.

Összesen ötmilliárdból fejlődik a határkapcsolat

A térségben ezen a projekten kívül további magyar-osztrák útépítések következnek az új határátkelők létesítése érdekében. Összesen közel húsz kilométernyi út épül vagy újul meg mintegy ötmilliárd forintból.

  • Kőszeg és Rőtfalva,
  • Zsira és Locsmánd,
  • Várbalog és Féltorony,
  • valamint Fertőrákos és Sopronpuszta között is újraindul a közlekedés, melyet a Trianon után keletkezett határok szüntettek meg.

Ugyan 2007 óta elvileg bárhol átléphető az osztrák-magyar határ, kiépített, korszerű átkelő csak kevés van, ezt orvosolják a most induló beruházások.

(magyarépítők)

 

Fotók: magyarepitok.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr9614188305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása