SZÖRNYŰ BALESET: Lúgtól vakulhat meg a mosonmagyaróvári tejgyár munkatársa
2018. augusztus 09. írta: Cseri Pali

SZÖRNYŰ BALESET: Lúgtól vakulhat meg a mosonmagyaróvári tejgyár munkatársa

movartej.jpg

A győri Petz-kórházban kezelik azt a tejgyári dolgozót, akinek Kisalföld információi szerint néhány napja lúg ment a szemébe. A kilátásai sajnos - ahogy ilyen esetekben - nem jók, mindkét szeme megsérült, s azért küzdenek az orvosok, hogy a látásából valamennyi megmaradjon.

Az Óvártej Zrt. a baleset körülményeinek kivizsgálását ígéri; a kormányhivatal  laptól értesült az esetről.

"Nagyon sajnáljuk, hogy cégünknél ilyen típusú baleset megtörténhetett. Dolgozóink egészsége fontos számunkra. A kollégák oktatása folyamatos, védőeszközök a rendelkezésükre állnak. A baleset körülményeinek kivizsgálása folyamatban van, addig szíves türelmüket kérnénk" – tájékoztatta megkeresésünkre napilapunkat az Óvártej Zrt.

Az érintett dolgozó egyik szeme nagyon súlyosan sérült, két-három méternyi távolságba most még lát, de a lúg okozta sebek csak most fognak behegedni, s ezek nem javítják, hanem rontják a látást.

A másik szem látásképességének megőrzéséért is küzdenek az orvosok, ami jelenleg 40 százalékos. A sérültet felkerestük a kórházban, érthető módon jelenlegi állapotában nem kívánt nyilatkozni.

A fő kérdés (túl azon, hogy a baleset pontosan hogyan történt) az, amire az Óvártej az egyelőre rövid válaszában azért kitért: "a védőeszközök rendelkezésre állnak". Szeretnénk továbbra is tudni, hogy melyek ezek, használják-e dolgozók, s ha igen, szakszerűen-e.

Néhány órával később közleményt küldött az Óvártej:

"Az augusztus 7-i sajnálatos baleset körülményeit jelenleg még belsős és külsős szakértők vizsgálják, az eredményeket az érintettek hozzájárulása mellett természetesen a későbbiekben a sajtó rendelkezésére bocsátjuk. Az Óvártej Zrt. dolgozói minden esetben a törvényileg előírtaknál szigorúbb munkavédelmi oktatásban részesülnek, a szokásosnál rendszeresebben számon kért – a technológiai folyamatokkal kiegészített – ismeretek minden lehetőségre felkészítik a munkavállalókat."

Természetesen a kormányhivatalt is megkeresték az ügyben, válaszuk ugyanakkor meglepetésként ért minket. Mint kiderült ugyanis: "A balesettel kapcsolatban a hatósághoz nem érkezett bejelentés se a munkáltató, se a sérült részéről, ezért eddig munkavédelmi hatósági ellenőrzés nem volt folyamatban. Azonban jelen megkeresés alapján a hatóság az ügyet megvizsgálja" – válaszolta a délutáni órákban a hivatal illetékese.

(kisalföld)

 

Fotó: kisalfold.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr6014171853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása