ITT AZ 5 PERC ALATT LEBOMLÓ MŰANYAGZACSKÓ! Mosonmagyaróváron is lehetne gyártani!
2018. július 26. írta: BoldogÉ

ITT AZ 5 PERC ALATT LEBOMLÓ MŰANYAGZACSKÓ! Mosonmagyaróváron is lehetne gyártani!

muanyagzacsko1.jpg

Öt perc alatt lebomlik, és semmilyen káros anyagot nem tartalmaz.

Az új, vízben oldódó, olajszármazékoktól mentes műanyag zacskót chilei mérnökök hozták létre.

Akár a mosógépünkben is lebonthatjuk azt a nejlonzacskót, amelyet most fejlesztettek ki Chilében. A Roberto Astete és Christian Olivares mérnökök által feltalált szatyrok káros anyagoktól mentesek, nem tartalmaznak olajszármazékot, és ami a legfontosabb: vízben oldódnak.

A feltalálók (akik egyébként a chilei Solubags vezetői) szerint a találmány elterjedése új fejezetet nyithat a vízszennyezés megállításában, mivel így nem kell akár 500 évet várni a nejlonzacskók lebomlására – elég lesz hozzá öt perc.

A mérnökök elárulták a találmány titkát: megváltoztatták a vízben oldódó polivinil-alkohol kémiai képletét. A cégnek egyébként már van egy kínai gyártója, ugyanakkor szerintük a környezetbarát zacskó szinte bármilyen üzemben előállítható. A gyártást már októberben elkezdik Chilében, de állítólag több latin-amerikai ország is érdeklődik már az új termék iránt

Ne mellesleg, Amerikában elsőként Chilében tiltják be a műanyag zacskókat

(greenfo)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr6214142965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása