A MIÉRTEKRŐL NAGYON HALLGATNAK: Lemondott a Kossuth-gimnázium igazgatója Mosonmagyaróváron
2018. július 07. írta: Cseri Pali

A MIÉRTEKRŐL NAGYON HALLGATNAK: Lemondott a Kossuth-gimnázium igazgatója Mosonmagyaróváron

gimi_movar_kisalfold.jpg

A Kossuth Lajos Gimnázium tanévzáró értekezlete végén jelentette be Horváth Éva, hogy lemondott igazgatói posztjáról. Az okot hivatalosan nem tudni. Utódjáról egy őszi EMMI-pályázat hozhat döntést.

nagy múltú mosonmagyaróvári gimnázium tanárai elképedve hallották június utolsó napjaiban igazgatójuktól, hogy írásban lemondott vezetői megbízatásáról. A váratlan bejelentés a nyári szünet kezdetén erős bizonytalanságot szült.

A Kisalföld írásban érdeklődött a Klebelsberg Központ Győri Tankerületénél a lemondáskörülményeiről, indokáról és az iskola jövőjéről.

– A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium intézményvezetője, Horváth Éva június 26-án írásbeli nyilatkozatában az intézményvezetői magasabb vezetői megbízásáról lemondott. A lemondást a Győri Tankerületi Központ tudomásul vette. A lemondási idő két hónap, így 2018. augusztus 25-ig ő látja el az intézményvezetői feladatokat – tudatta dr. Nagy Adél, a Győri Tankerületi Központ igazgatási vezetője.

A szakmai helyettes hozzátette: ezt követően az intézmény szervezeti és működési szabályzata alapján a jelenlegi intézményvezető-helyettes fogja ellátni az igazgatói feladatokat addig, amíg új pályázatot nem írnak ki, illetve annak eredményeképpen az új intézményvezetőt megbízzák.

„A szakmai munka folytonossága biztosított az intézményben" – zárta a tankerületiközpont igazgatási vezetője.

A Kisalföld megkereste Horváth Éva igazgatót is. Ő azonban elzárkózott attól, hogy a lemondásról hozott döntését a nyilvánosság számára is megvilágítsa.

Mivel sem a tankerület, sem az érintett nem hozta nyilvánosságra a lemondáskörülményeit, így a városi közvélemény is csak találgat az okokról. Egyesek tudni vélik, hogy a KLG eltért az ősszel számukra a tankerület által meghatározott felvételi keretszámoktól hatosztályos képzésében. Más vélemények szerint a lemondás összefüggésbe hozható a piarista iskola már bejelentett nagyszabású újjáépítésével az ipartelepen.

Dr. Nagy Adél nyilatkozatából az kiviláglik, hogy Horváth Éva tisztsége augusztus 26-án szűnik meg. Feladatkörét a KLG két igazgatóhelyettesének egyike venné át. Tennivalója bőven lesz, hiszen be kell indítania a tanévet. A tankerület pályázatot prognosztizál az igazgatói tisztre. Ennek kiírása az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) korábbi gyakorlata szerint őszre várható.

(kisalföld)

 

Fotó: kisalfold.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr7214099561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása