FEJLESZTÉS: Új magyar gyártású tűzoltóautó Mosonmagyaróváron
2018. június 27. írta: Cseri Pali

FEJLESZTÉS: Új magyar gyártású tűzoltóautó Mosonmagyaróváron

tuzaut.jpg

A tűzoltók gépjárműparkjának fejlesztése 2014 óta zajlik. A hazai tűzoltóautó-gyártás újraindításának köszönhetően ez év június 15-ig összesen 108 hazai tűzoltóautó készült el a BM Heros Zrt. üzemcsarnokában.

A fejlesztés a tűzoltógépjármű-fecskendők rendszerbe állítása nevű, KEHOP-1.6.0-15-2015-00001 azonosítószámú projekt keretében valósult meg, az utolsó ütemben elkészült nyolc járművet a napokban adják át az ország különböző tűzoltóságain.

Az új fecskendők egyike a lébényi katasztrófavédelmi őrsöt szolgálja majd, a járművet Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató ünnepélyesen adta át Mosonmagyaróváron a tűzoltóknak.

„A Heros Aquadux-X 4000 típusú tűzoltó gépjárműfecskendő Renault fődarabok felhasználásával, Rába gyártmányú futóművekkel, rugókkal és fékberendezésekkel készült. A gyártók a hazai tapasztalatok figyelembe vételével, és a hazai útviszonyokhoz igazított beállításokkal készítették el,”- ezt már Horváth Gábor tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő mondta el, aki bemutatta a vendégeknek az új fecskendőt. A jármű négyezer liter oltóanyagot szállít, habképzőanyag-tartálya négyszáz literes. Az oltástechnikai berendezés legfontosabb eleme a járműbe épített nagynyomású Rosenbauer NH25 típusú szivattyú. A gépjárműfecskendőbe épített berendezések, valamint a korszerű málhafelszerelések együttesen biztosítják, hogy a beavatkozó állomány városi környezetben, lakott területen kívül, valamint nehéz terepviszonyok között is gyorsan a kárhelyszínre jusson és hatékonyan avatkozzon be.

Forrás: katasztrófavédelem,  infomovar

 

Fotó: katasztrofavedelem.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr5814077043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása