MOSONMAGYARÓVÁRI SZÜLŐK, FIGYELEM! Biztonságban van a gyerek a szünidőben? Tényleg?
2018. június 18. írta: Cseri Pali

MOSONMAGYARÓVÁRI SZÜLŐK, FIGYELEM! Biztonságban van a gyerek a szünidőben? Tényleg?

nyari-szunet-veol-hu.jpg

Sajnos nem a becsület és a közbiztonság világában élünk. Ezért, ha gyermeke a nyári szünetben egyedül tartózkodik otthon, az alábbi ajánlásokat érdemes szem előtt tartania!

Teljen a nyár biztonságban! Rendőrségi tanácsok a szünidőre.

Nagyon fontos, hogy a gyermekek szünidőben idegennel ne álljanak szóba, ne fogadjanak el tőlük semmit, és ne menjenek el velük sehova!

Egyedül a házban

A rendőrök elmondták: a nyári szünidőben sok gyermek tartózkodik otthon egyedül, felügyelet nélkül.

Tartózkodjanak az idegenektől!

Nagyon fontos, hogy csak ismerőst engedjenek be a lakásba, és ha bármilyen probléma történik, például tűz keletkezik, azonnal hívják a szüleiket vagy a 112-es segélyhívó számot.

Ne írjunk ki mindent a Facebookra!

A fiatalok figyeljenek arra, hogy milyen adatokat adnak meg magukról az interneten, mert ezzel elkerülik az esetleges visszaéléseket. Nagyon lényeges az, hogy a gyermekek idegennel ne álljanak szóba, ne fogadjanak el tőlük semmit, és ne menjenek el velük sehová!

A szigor néha jó

A nyári szünidő alatt a gyermekek, fiatalok csak azokra a helyekre menjenek játszani, barátokkal szórakozni, ahová a szülők elengedték őket, de előtte beszéljék meg, hogy mikorra érkeznek haza. Ha bármi közbejön, értesítsék szüleiket erről.

Vigyázni kell az értékekre

Mindemellett fontolják meg a fiatalok, hogy milyen értéktárgyat, például ékszert, mobiltelefont visznek magukkal és azokat hol tartják. Az értékes holmik ugyanis könnyen felkelthetik mások érdeklődését, és végső soron a fiatalok akár bűnesetek áldozataivá is válhatnak.

Strandolás

Ügyeljenek arra is, hogy a strandokon tartsák be a fürdőzés szabályait, például felhevült testtel soha ne ugorjanak vízbe, és csak annyi értéket, pénzt vigyenek magukkal, amennyi feltétlenül szükséges, értékeiket pedig helyezzék el széfben, értékmegőrzőben!

(veol.hu)

A kép illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr8014055808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.19. 03:07:18

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása