MÁTÓL CSAP LE A NAV MOSONMAGYARÓVÁRON IS! Kemény lesz, de egy hétig lehet pótolni
2018. május 28. írta: Cseri Pali

MÁTÓL CSAP LE A NAV MOSONMAGYARÓVÁRON IS! Kemény lesz, de egy hétig lehet pótolni

uj-redszer-a-navnal-utolagos-adotraffipax-mach-domjan-blog-hu.jpg

Az adóhivatal legújabb módszere ma indul: sok céget ér majd meglepetés!

Több száz olyan, főként kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozás akadt fönn az adóhivatal kockázatelemzésén, amely több éve nem adott be adóbevallást, vagy akár tizenötmillió forinttal is kevesebb bevételt vallott be, mint amennyit az online pénztárgépek adatai szerint kellett volna.

A hatóságtól megtudták: a hivatal hétfőn ellenőrzést hirdet, de speciális módon: az érintettek egy hetet kapnak rá, hogy adóügyeiket – önellenőrzés formájában – rendezzék, és a hiányzó összeget befizessék. A hivatal szerint a lényeg az önkéntes jogkövetés elősegítése.

Utólagos adótraffipax – ezzel az elnevezéssel illeti a NAV a feketegazdaság elleni egyik legújabb módszerét.

A hatóság bejelenti, hogy mikor, melyik adózói kört és milyen szempontból ellenőrzi, az utólagos vizsgálatokat pedig olyan időpontban indítja meg, hogy az érintetteknek maradjon idejük a hibák javítására és a be nem vallott adó megfizetésére.

A NAV csak azokat a vállalkozásokat elemzi tüzetesen, amelyeknél a különféle informá­ciók komoly ­hiányosságokra utalnak.

Az adóhivataltól megtudták: ezúttal leginkább a kiskereskedelmi szektorban vizsgálódnak a hatóság emberei.

– A kiválasztott vállalkozásoknál tizenötmillió forintot meghaladó eltérések is vannak, a különbségre pedig – a jogkövető versenytársak és a fogyasztók védelme miatt – meg kell találni a magyarázatot – közölték a hatóságnál.

infostart.hu

 

(a kép illusztráció, mach-domjan.blog.hu)

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr5114007708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása