FELHŐSZAKADÁS ÉS JÉGESŐ: Több hullámban büntethetnek ma a viharok Mosonmagyaróváron is
2018. április 30. írta: Cseri Pali

FELHŐSZAKADÁS ÉS JÉGESŐ: Több hullámban büntethetnek ma a viharok Mosonmagyaróváron is

villam.jpg

Délelőtt még sok napsütésre számíthatunk, majd délutántól egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében – írja a kiderül.hu. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, a Kisalföldön és zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn első hullámban reggel, másodikban délután, este szórványosan valószínű zivatarok kialakulása, nagyobb eséllyel ismét a Dunántúl délkeleti felén és a középső országrészben, valamint az Északi-középhegységben. A zivatarokhoz rövid ideig tartó, de intenzív csapadék, 60-80 km/h-s szél, egy-egy helyen jégeső társulhat.

A keddi munkaszüneti napon reggel, délelőtt általában napos idő várható, de az Alföldön és északkeleten már reggel is több lehet a felhő, ott ekkor még zápor, zivatar is előfordulhat. Napközben a Dunántúlon főként fátyolfelhők szűrhetik a többórás napsütést, keletebbre viszont erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és délután záporok, kisebb eséllyel zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős lesz, viharos lökések csak zivatar környezetében fordulhatnak elő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 16 fok között valószínű, de a nyugati megyékben néhol 9, 10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

(24)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr9813880346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása