Profi és amatőr makett-őrültek: verseny és kiállítás lesz Mosonmagyaróváron
2018. április 14. írta: Cseri Pali

Profi és amatőr makett-őrültek: verseny és kiállítás lesz Mosonmagyaróváron

makett.jpg

XXII. Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny – XII. Duna Takarék Makettépítő Kupa – Varga Péter emlékverseny

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezésre kerülő Makett Kiállítás és Verseny az elmúlt 20 év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé vált. A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők: harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek, hajók lekicsinyített másai kerülnek megmérettetésre. A felnőtt, junior, serdülő és gyermek korcsoportok szerinti kategóriákban az elmúlt években átlagosan 1.300 – 1.500 munkát neveztek be. Az idők során kialakult baráti kapcsolatoknak és a város optimális földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a kontinens szívében itt találkoznak Európa észak és déli, kelet és nyugati területein élő makettezők; és emellett mindig nagy örömmel fogadják a távolabbi helyekről a látogatókat is.

A verseny lebonyolításában számtalan magyar klub, egyesület is segít, a zsűrizés tisztjét pedig nemzetközileg elismert szakemberek végzik. Természetesen az esemény évről-évre nem csak a makettezőknek szól, a környező települések lakói, az ide látogató makettezők családtagjai is számtalan kiegészítő program, látnivaló közül válogathatnak.

Aktualitások:

Az elmúlt években a látogatók, a benevezett munkák terén tapasztalt folyamatos növekedés alapján 2017-től új helyszínt kívánnak biztosítani a rendezvény számára; amely az újonnan felépült UFM Aréna (9200 Mosonmagyaróvár, Gorkij u. 1); az eddigi helyszíntől kb. 500 méterre.

Az UFM Aréna épületében a versenynek, kiállításnak helyet biztosító csarnok területére szigorúan tilos ételt, italt, élő állatot (pl. kutya) bevinni!!!

Az igényekhez igazodva két új verseny kategória került bevezetésre (Paper Panzer, Polgári jármű dioráma)

WORKSHOP – tervezett bemutatók, előadók:

Harcjármű:

Konrad Dzik, Martin Red Kovac,

Rubén González Hernández, Özgür Günner.

Repülőgép:

Kamil Feliks Sztarbala

Figura:

Aleksandra Cvetanovski, Dmitry Fesechko, Fabrizio Russo

Dioráma:

Bernhard Lustig

Fotózási tippek:  

Páncél Mátyás

Rendezvény nyitva tartása:

  1. Április 21. (Szombat)
  • 08.00 – 12.00 Nevezés, makettek átvétele!
  • 12.00 – 12.30 Zsűri eligazítás
  • 19.00 – Kapuzárás
  1. Április 22. (Vasárnap)
  • 07.00 – fotózási lehetőség
  • 08.00 – 13.30 Kiállítás, verseny megtekintése
  • 13.30 – 14.30 Versenymunkák visszaadása
  • 15.00 – Ünnepélyes eredményhirdetés
  • 17.00 – A rendezvény zárása

„MOSONMAGYARÓVÁR MESTERE”

Az idáig szokásos díjazáson felül 2014-től bevezettük a „Mosonmagyaróvár Mestere” címet (További információk: a verseny információk menüpont alatt).

Versenykategória aktualitások

Néhány éve szétválasztásra kerültek a Mester, valamint a Hobbi kategóriák; azért, hogy a még kevesebb tapasztalattal rendelkező versenyzőknek is legyen lehetőségük sikerélménnyel hazatérniük. Ezzel párhuzamosan – 2014-től – az elmúlt évek statisztikája alapján több kategóriát hoztunk létre Mester szinten. (További információk: a verseny információk menüpont alatt).

(mosonshow)

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr6213833912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása