Majdnem kémfilmben élünk: Óvatosan a társasházi kamerákkal Mosonmagyaróváron is!
2018. március 29. írta: Cseri Pali

Majdnem kémfilmben élünk: Óvatosan a társasházi kamerákkal Mosonmagyaróváron is!

kamera-vspsac-com.jpg

Gyakran felmerülő igény a társasházak esetén, hogy kamerákat szereljenek fel a házban.

Ám a kamera működtetése számos adatvédelmi és személyiségi jogi aggályt vethet fel, ezért a kamerák használatának szigorú feltételei vannak:

  • A kamerák által felvett személyekről készült felvételek személyes adatnak minősülnek, amiről törvény rendelkezik.
  • Személyes adatot kezelni csak meghatározott, jogszerű célból lehet.
  • A kamerával felszerelt területre belépő személyeket jól látható helyen, jól olvashatóan, megfelelően tájékoztatni kell az elektronikus megfigyelőrendszer alkalmazásáról.

Ezért a társasházban kamerarendszert üzemeltetni az emberi élet, a testi épség, a személyi szabadság védelme érdekében, vagy bűncselekmények megelőzése és bizonyítása érdekében lehet, valamint a közös tulajdonú vagyontárgyak védelmében.

Az a lakóközösség, aki úgy dönt, hogy kamerát szereltet fel, a ház közgyűlésén kétharmados többséggel határozhat.

Személyiségi jogokat sérthet, pl. ha a kamera egy lakás bejáratára, vagy ablakára irányul, ha az az emberi méltóságot sérti (pl. öltöző, mosdó).

Ezek a technikai berendezések sajnos a munkavállalókat is kiszolgáltatottá tehetik, ehhez társul, a most oly divatos otthoni munkavégzés általi privát környezetben történő videós megbeszélés is, amely során mások könnyen beláthatnak a privát életterünkbe.

piacesprofit.hu

 

( a kép illusztráció)

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr4313787936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása