Húsz új Credo buszt szállít a Kravtex-Kühne a Dél-Dunántúlra
2018. március 15. írta: Cseri Pali

Húsz új Credo buszt szállít a Kravtex-Kühne a Dél-Dunántúlra

credo.jpg

Húsz új autóbuszt állít forgalomba a napokban a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. a térségben.

A Credo Econell 12 típusú, alacsony belépésű autóbuszokat a zrt. a Volán Buszpark Kft.-től bérli, a húsz jármű közül tíz Tolna, hét Baranya, három pedig Somogy megyében áll forgalomba.

A beszerzett állomány EURO 6-os besorolású, 210 kW teljesítményű motorral, robotizált sebességváltóval rendelkező, könnyűszerkezetű járművek, amelyekkel átlagosan mintegy 20 százalékos üzemanyag-megtakarítás érhető el a jelenleg futó típusokhoz képest.

Kitértek arra is, hogy a Credo Econell 12 típusú autóbusz a gyártó alacsony belépésű típuscsaládjának 12 méter hosszú változata, amelyben 50 utasülést helyeztek el, az autóbusz összesen 81 utas szállítására alkalmas. Valamennyi busz utastere klimatizált. A járművek az utastájékoztató és -kiszolgáló rendszer beépítése után állnak forgalomba.

Az új járművek bérlésével és a régiek selejtezésével a társaság autóbuszainak átlagéletkora 12,3 évre csökken.

(autopro)

 

Címlap: autopro.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr8613740472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása