Mi megmondtuk: Budapest is tervbe vette a dízelautók kitiltását. Mosonmagyaróvár mikor fogja?
2018. március 01. írta: Cseri Pali

Mi megmondtuk: Budapest is tervbe vette a dízelautók kitiltását. Mosonmagyaróvár mikor fogja?

dizel-kitilt-magyorszgon-royaldiesel-hu_1.jpg

A fővárosban a főpolgármester már óva int a vásárlástól!

Ki kell adni egy előzetes jelzést hamarosan Budapesten is, hogy gondolják meg az emberek a dízelautók vásárlását, mert nemsokára itt is terítékre kerül a kérdés – válaszolta a főpolgármester arra a kérdésére, hogy mikor lép a magyar Főváros Róma, Stuttgart és Düsseldorf nyomába. Mint arról tegnap már beszámoltunk, ezekben a városokban hamarosan teljesen kitiltják a dízelautókat a belvárosból.

A főpolgármester közölte, hogy a lépés középtávon elképzelhető és indokolt Budapesten is. Arra a kérdésre, mit ért középtávon, a főpolgármester azt mondta:

"Nem nagyon hiszem, hogy 5 éven belül ez generálisan megoldható. Egy biztos, itt is bekövetkezik.

Magyarországon a jogszabályi környezet nem teszi lehetővé a dízelkocsik kitiltását, mások az autósok anyagi körülményei és más a gépkocsipark állapota is.

Mi is tervbe vettük a kitiltást, de csak bizonyos türelmi idővel és nem egyik-napról a másikra.

Erre rá kell készülni, fel kell készíteni a lakosságot, vállalkozókat, jogszabályokat kell alkotni, és kommunikálni a terveket. Nemcsak az autósokat érinti a szabályozás, hanem sok buszt és teherautót is."

Végül pedig leszögezte: az első lépéseket a szmogriadó-rendelet módosításánál már megtették. Ami szerint szmogriadó idején bizonyos dízelek nem használhatók.

Egyébként Rómából is kitiltanák a dízelautókat.

Az olaszok is beálltak a sorba, 2024-től lépne életbe a tiltás.

index.hu

(fotó: royaldiesel.hu)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr2613707522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emre Contar 2018.03.01. 11:07:21

Budapest előtt semmiképp !
süti beállítások módosítása