Durván drágulhatnak a gyógyszerek Mosonmagyaróváron is
2018. február 23. írta: Cseri Pali

Durván drágulhatnak a gyógyszerek Mosonmagyaróváron is

gyogyszertar-illusztracio-kivagott-kep.png

A nagymértékű áremelkedést az indokolja, hogy csökkennek az állami támogatások.

Tavaly 16,5 százalékkal fizettek többet a vényköteles gyógyszereikért a betegek, mint egy évvel korábban. Ennek oka, hogy az állam kevesebbet költött támogatásra.

Az utóbbi években a gyógyszertámogatásra költhető összeg apadásával párhuzamosan szűkült a támogatott készítmények köre, és minden évben nőttek a betegterhek is.

Miközben a magyarok egészségi mutatói az uniós államok átlagánál lényegesen rosszabb, nálunk a legmagasabb a betegek által fizetendő önrész.

A gyógyszertárak saját árrésük terhére egyébként adhatnak kedvezményt, de csak olyan termékekre, amin nincs állami támogatás. Sok olyan vényköteles termék van azonban, aminek 4-5 ezer fointos havi adagját 100 forinttal támogatja az állam, így a patika egy fillért sem engedhet az árból.

168ora.hu

(a kép illusztráció)

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr9913691862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása