Videó: így lopják a banki adatokat a vegyesboltban, akár Mosonmagyaróváron is
2018. február 19. írta: Cseri Pali

Videó: így lopják a banki adatokat a vegyesboltban, akár Mosonmagyaróváron is

Egy szempillantás alatt telepíthető a kártyaleolvasókra a lopóeszköz.

Nem csak meghackelt internetes szolgáltatásokon keresztül szivároghatnak ki a bankkártyánk adatai, valójában a bolti vásárláskor is lecsaphatnak rájuk a bűnözők. A boltokban kétféle támadási módszertől kell tartani: egyrészt meghackelhetik az üzlet fizetéseket bonyolító számítógépes rendszerét (volt már rá példa), másrészt pedig skimmereket helyezhetnek a kártyaleolvasókra.

A bankautomatáknál is használatos skimmeres módszer lényege, hogy a bűnözők meglepően nehezen észrevehető kütyüket helyeznek a kártyaleolvasókra. Ezek egyrészt leolvassák a gépbe helyezett bankkártyák adatait, másrészt pedig a leütött gombok regisztrálása érdekében elfedik a normál számgombjaikat egy saját billentyűzettel.

A lopóeszköz felhelyezése ellenére a kártyaolvasók tökéletesen funkcionálnak, csak épp a tolvajok megszerzik velük az összes olyan információt, amelyek szükségesek ahhoz, hogy pénzt lehessen leemelni az áldozatok bankszámláiról. Ehhez persze a felhelyezésük után néhány nappal fizikailag el kell azokat távolítaniuk a leolvasókról, hogy kiolvashassák belőlük az adatokat.

A fenti videón egy jelenleg körözés alatt álló amerikai férfi látható, aki az Aldi egyik pennsylvania üzletében pillanatok alatt felhelyezett egy lopóeszközt a pénztár kártyaolvasójára, méghozzá a pénztáros orra előtt.

Egy jól megtervezett skimmer esetén ennyire egyszerű az egész.

(origo)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr1313681540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emre Contar 2018.02.20. 11:09:00

Előszőr is feltűnően ideges a delikvens, másodszor nem tapogatjuk a kártyaolvasót csak fizetéskor !
süti beállítások módosítása