NEM SEMMI: Besegítenek a NASA-nak a mosonmagyaróvári gimnazisták
2018. május 31. írta: Cseri Pali

NEM SEMMI: Besegítenek a NASA-nak a mosonmagyaróvári gimnazisták

observer_app_icon_0.png

Újabb környezeti nevelési sikereket könyvelhetett el az immár másodszor is Ökoiskola címet elnyert Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium.

A GLOBE program meteorológiai megfigyeléseinek keretében már több, mint 100 égbolt megfigyelést hasonlított össze a NASA – az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal – a diákok észleléseivel. A műholdas mérések és a felszíni észlelések egybevetése kettős célt szolgál. Míg a műholdas adatok ismeretében pontosíthatóak a helyszíni észlelések, addig a műholdas mérések sajátosságaiból adódó hibák az iskolai megfigyelésekkel korrigálhatóvá válnak. A NASA Globe felhő csoportja tavaszi kihívására nevezett a gimnázium GLOBE csoportja. Tóth Tibor tanár úr vezetésével május 15-e és április 15-e között minden nap legalább 10 égbolt és felszín megfigyelést küldtek be, mellyel első helyen végeztek az Európa-Eurázsia régióban. A világ több, mint 32 000 Globe iskolája közül a Kossuthon kívül csak 3 iskolának sikerült maximálisan teljesíteni a kihívást.

(kossuthmovar)

 

Fotó: NASA

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr4214014980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása