HIHETETLEN PÁRTKATONA IRÁNYÍTJA A MOSONMAGYARÓVÁRI ISKOLÁKAT IS! Tőle várjuk a színvonal emelkedését?
2018. augusztus 10. írta: BoldogÉ

HIHETETLEN PÁRTKATONA IRÁNYÍTJA A MOSONMAGYARÓVÁRI ISKOLÁKAT IS! Tőle várjuk a színvonal emelkedését?

hajnalgabriella-magyaridok-hu.jpg

Mondhatnánk érdekesnek, de inkább több pontján felháborító interjút közölt a kormány propaganda-lapja, a Magyar Idők Hajnal Gabriellával, a Klebelsberg Központ új elnökével.

Volt benne minden, mi szemnek-szájnak ingere, de leginkább felelősséghárítás és a szülők hibáztatása. Hajnal úgy mondja fel a tényleg jó és hiteles pozitív oktatási sémákat, hogy pontosan tudja, teljesen máshogy működik a rendszer, teljesen más iráynyba akarja elmozdítani az egészet a kormány. A gyerekek és a tanárok szabadságáról beszél, meg arról, hogy hagyjuk gondolkodni a gyerekeket, ne legyenek túlterheltek, csak a mostani oktatási rendszer teljesen másról szól. Hatalmasra nőtt követelmények vannak, és teljes leterhelés, ráadásul irtják a kritikus gondolkodást, még poroszosabbra akarják venni az egészet, a jelek bizony ezt mutatják. Ha belegondolunk abba, milyen mennyiséget tanultunk meg mi az iskolában 30 évvel ezelőtt, és most mi a követelmény, és hogy mennyi gyerek jár pszichológushoz meg a nevelési tanácsadóba az iskolai problémái miatt, bizony, azt látjuk, nagy a baj. Amiről a Klik új elnöke, mintha tudomást sem venne, beültették a fotelba jókat mondani, oszt jónapot. Csak hát nem sikerült. Amikor az iskolai kábítószer fogyasztásról vagy terjesztésről kérdezik, mindjárt behozza a szülői felelősséget, egyből hárít.

“ A megelőzés a legfontosabb, az, hogy a gyerekek megismerjék a függőségek veszélyeit. De azt is látni kell, hogy a szülők felelősségét nem lehet megkerülni. Ha otthon nem figyelnek kellőképpen a gyerekre, akkor nagyon nehéz dolga van az iskolának a megelőzésben. De az biztos, ha az iskolában vélelmezhető, hogy a gyerek szokott drogot fogyasztani, akkor beszélni kell a szülővel, segítséget kell neki is nyújtani”-mondja.

Igen, fontos a megelőzés, meg a szülőnek is megvan a saját felelőssége, de úgy látszik, fogalma sincs arról, hogy a drogot nagyon sok esetben a gyerek az iskolában vagy annak környékén kapja meg. Nem arról kellene beszélnie elsősorban, hogy ezt milyen új eszközökkel lehetne csökkenteni, esetleg megszüntetni? Milyen szinteken foglalkoznak ezzel a Klik-nél. És utána persze elő lehet venni a szülőket is.

A tanulók túlterheltségéről is van képe azt mondani, hogy a szülők sok különórára íratják be a gyerekeket, és kész. Nem az van, hogy annyi terhet pakol az oktatás rájuk, hogy nem bírják el a terhet, nem. Ha valaki elolvassa az interjút, olybá tűnik a Klik főnökasszonya szerint a szülők a hibásak mindenért. És ő az oktatás fellegvárának gondolt szervezet feje. Annak a szervezetnek, ami tavaly például egyetlen forintot sem költött iskolák felújítására, karbantartására.

Ezek után nincs miért csodálkoznunk, hogy változatlanul romlik oktatásunk színvonala.

címlap: magyaridok.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr7614172777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása