SZERETNÉNK ILYEN BOLTOT MOSONMAGYARÓVÁRON IS! Csomagolásmentes bolt tesztje
2018. július 20. írta: Cseri Pali

SZERETNÉNK ILYEN BOLTOT MOSONMAGYARÓVÁRON IS! Csomagolásmentes bolt tesztje

csomagolasmentesbolt.jpg

Többször megosztottuk már Önökkel a Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjeit, most éppen egy olyan üzletét tesszük közzé, amely 2018 elején költözött Budapestre, a piliscsabai csomagolásmentes Ligeti bolt.

Ha itt vásárolunk, nem érezzük utána, hogy csak a kevésbé rosszat választottuk, ugyanis itt valóban nem keletkezik csomagolási hulladék, és a termékek nagy része nem utazik több ezer kilométert az üzletig.

Szubjektív tesztükben a 13. kerületben, a Kresz Géza utcában lévő csomagolásmentes boltot vizsgáltuk. A boltban csak kimérős termékek kaphatók, ezért vásárlás előtt valóban "készülni" kell, vagyis vinni kell magunkkal műanyag dobozt, vászonszatyrot magoknak és üveget olajnak.

Sipos Melinda, a bolt vezetője elmondta, hogy a termékek nagy részét hazai termelőktől szerzik be. Habár még nincs kiírva, hogy mi honnan érkezett, de a boltban minden kérdésünkre készségesen válaszolnak. Megtudtuk, hogy az aszalt meggy például Velencéről érkezik a Borka gyümölcsöktől, a rizs Békés megyéből.

A termékek nagy kiszerelésben érkeznek a boltba, a csomagolást újrahasznosítják, a fogyasztó felé viszont nem keletkezik hulladék.

Mielőtt a kritikusok bedobnák az egyik legfontosabb ütőkártyát az árat, íme egy kis matek.

Az Egyesület tesztelője megnézt, hogy az általa vásárolt termékek milyen árban kaphatók a Tesco webáruházában:

Az eredmény minimum érdekes: a csomagolásmentes bolt termékeinek ára a középkategóriás szupermarket árakkal vetekszik, de van olyan is, amit itt olcsóbban meg tudunk venni, mint a szupermarketben.

 

  • penne - szupermarket: 300-1150 Ft/kg - csomagolásmentes bolt: 675 Ft/kg
  • szarvacska tészta - szupermarket: 300-800 Ft/kg - csomagolásmentes bolt: 605 Ft/kg
  • csicseriborsó - szupermarket: 860 Ft/kg - csomagolásmentes bolt: 1070Ft/kg
  • salátabab - szupermarket: 1500 Ft/kg - csomagolásmentes bolt: 940Ft/kg
  • aszalt meggy - szupermarket: 4.850 Ft/kg - csomagolásmentes bolt: 4.950 Ft/kg
  • étcsokis aszalt meggy - szupermarket: 6.250 Ft/kg - csomagolásmentes bolt: 5.90 0Ft/kg

 

A minőségbeli különbséget ezúttal nem tudták tesztelni. Viszont itt ráadásnak megkapjuk azt az élményt, amikor nem kell magyarázkodni, hogy nem kérünk szatyrot, hanem kifejezetten elvárás, hogy a saját dobozunkba, szatyrunkba pakoljuk az árut.

Mindezt úgy, hogy nem érezzük magunkat ufónak, hiszen a többi vásárló is mellettünk csörög-zörög a saját dobozával, szatyrával. Ezt csak tovább tetőzi, hogy amikor otthon kipakoljuk a bevásárolt cuccokat, nem telik meg egyből még a szelektív kuka sem.

Mivel itt főleg tartós élelmiszert tudunk beszerezni, nem gond, ha távolabb lakunk, hiszen havonta egyszer egy nagybevásárlásért mindenképp megéri ide kiruccanni.  

(tudatosvasarlo)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr8114124357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása