ENNYIRE FÉLNEK: Ha megzavarod a politikust pihenés közben, mehetsz a dutyiba Mosonmagyaróváron is?
2018. július 17. írta: Cseri Pali

ENNYIRE FÉLNEK: Ha megzavarod a politikust pihenés közben, mehetsz a dutyiba Mosonmagyaróváron is?

tunti_mohai_balazs_mti.jpg

Ismét módosítaná a Fidesz a büntető törvénykönyvet. Czunyiné Bertalan Judit fideszes képviselő a zaklatásra vonatkozó szabályokat egészítené ki egy új elemmel.

A javaslat szerint aki a zaklatást hivatalos személy sérelmére, hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben követi el, az két, vagy súlyosabb esetben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Eddig a hivatalos személyek zaklatása nem szerepelt külön a Btk.-ban. Az indokolásban a képviselő azonban emlékeztet arra, hogy Magyarország alaptörvényének hetedik módosítása megerősítette a magánélet védelmét. Így már a hivatalos személyeket is megilleti az a jog, hogy hivatalos tevékenységük ellátását követően, például otthonukban, szabadságuk alatt nyugodtan tudjanak pihenni, hivatalos eljárásuk miatt ne zaklassák őket.

Vagyis ha valaki például az otthonában rendszeresen háborgat egy hivatalos személyt, például politikust, képviselőt vagy állami vezetőt, hivatalos személy elleni zaklatásnak minősülhet, így 2 vagy súlyosabb esetben 3 év börtönbüntetést érhet- írja az Index, az ember meg csak kapkodja a fejét, hogy mi van, merre van, hogy is van.

Tehát akkor az is előfordulhat, hogy valaki felhívja a politikust egy problémával és mondjuk az a szegény pára éppen szabadságon van, akkor az állampolgár mehet akár a dutyiba is, mert zaklatást követett el. Ez már túlmegy minden határon, szerintem.

Azt azért látni kellene, hogy a politikus az állampolgárokat, kvázi a népet szolgálja, és a szolgálja kifejezést nagyon erősen emeljük ki. És bizony, aki politikusnak áll, fel kell rá készülnie, hogy más munkarendje van, mint egy normál állampolgárnak. Az orvos sem mondja azt, ha sürgős eset van, hogy bocs nem megyek operálni, mert pihenek.

Persze tudjuk, miről van szó: ezek az emberek nem bírják a kritikát és azt meg főleg nem, hogy az esetleges rossz döntéseikre, amelyek befolyásolják az ország sorsát, emkékeztetik őket, akár a vasárnapi rántott hús evése közben.

És még nem beszéltünk arról, hogy amikor meg dolgoznak, elmenekülnek a kamera meg a kérdések elől, vagy épp annak a médiának nyilatkoznak, akik szimpatikusak nekik.

Ezek után akkor tegyék bele az alaptörvénybe, hogy egy politikusnak kötelező nyilatkoznia az őt megkérdező újságírónak.

Vagy lehet, hogy eljön az az idő, hogy ha csúnyán nézel egy politikusra, mehetsz a dutyiba rögtön?

 

Fotó: Mohai Balázs / mti

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr1914117883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása