MOSONMAGYARÓVÁR PRIDE! Önök mennyire tolerálnának egy ilyen felvonulást?
2018. július 08. írta: Cseri Pali

MOSONMAGYARÓVÁR PRIDE! Önök mennyire tolerálnának egy ilyen felvonulást?

pride_index.jpg

Tegnap rendezték meg Budapesten, immár sokadik alkalommal, a Budapest Pride-ot, amelynek apropóján elgondolkodtunk azon, hogy nálunk milyen lenne egy ilyen rendezvény fogadtatása.

Fontos dolog embertársaink elfogadása, megismerése. Mindenkinek máshogy fontos, mindenkinek máshol vannak az elfogadás határai. Ezt úgy hisszük, nem árt tiszteletben tartani.

Vannak, akik úgy tűnik, nem akarnak elfogadni senkit. Talán. Azért fontos, hogy néha kizökkentsük polgártársainkat a komfortzónájukból, nem csak azért, mert akkor jelenik meg az igazi személyisége, hanem, mert csak. A provokáció kedvéért, mert a szelíd provokáció gondolkodtat el a legjobban, vagy nem. Azért az fontos, hogy ne legyen durva. A durva elgondolkodtatáshoz külön érzék kell.

Ebből kiindulva, azon gondolkodtunk, milyen lenne, ha rendeznének Mosonamgyaróvár Pride-ot. Budapest sokkal inkább egy olvasztótégely, sokszínűbbek az ott lakók, nagyobb a figyelem, illetve könnyebb hasonló nemi érdeklődésű embereket találni.

Mi a helyzet itt nálunk? Ahol sok szempontból kevésbé tűnhetnek toleránsnak  az emberek. Pedig nagyon sokan élnek köztünk olyanok, akiknek például rejteniük kell a nemi identitásukat.

Mit szólnának hozzá az emberek, mennyire kellene felkészíteni őket egy úgynevezett meleg- és leszbikus fesztiválra? Vagy úgy egyáltalán, mire mennének egymással a melegek és a mosonmagyaróvári városlakók. Hány ember ijedne meg az egésztől, és hány ember mondaná, hogy kíváncsi rá, esetleg akkor is, ha ő nem az?

Mondjuk, pár napig kitennék a szivárványos zászlót a polgármesteri hivatalra, egy-két plakát az elfogadásról, és úgy. Jó kérdés, hogy a helyi politikusok meg mernék-e nyitni, gondolom, lenne merev és sápadt arc minden oldalon. Főleg a kormánypártin, szerintem. Bár nekem van meleg ismerősöm, aki hívő katolikus, nincs problémája belőle.

Jó, elég lenne csak egynapos Mosonmagyaróvár Pride, és inkább a kultúrára hangolni, mint a kamionon táncolásra.

Na, ebből lehetne a legjobban meglátni, milyen mentális állapotban van a város.

 

Fotó: index.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr6414100333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása