POFÁTLANUL KORLÁTOZNI AKARJÁK A GYÜLEKEZÉSI JOGOT MOSONMAGYARÓVÁRON IS!
2018. május 25. írta: Cseri Pali

POFÁTLANUL KORLÁTOZNI AKARJÁK A GYÜLEKEZÉSI JOGOT MOSONMAGYARÓVÁRON IS!

gyul_jog_tasz.jpg

A kormány nemcsak teret építeni, térkövezni, de szűkíteni is nagyon szeret,

például most a tiltakozás tereit szűkíti le, derült ki az új kancelláriaminiszter Echo-tévés interjújából. Tehát ezentúl nem lehet majd odamenni semmilyen közszereplő háza elé tüntetni az otthon védelmére hivatkozva. Például a miniszterelnök Cinege utcai házához sem lehet, Mészáros Lőrinc háza elé sem és így tovább. És ami a legálságosabb a szomszédokra hivatkoznak, hogy szegényeknek ne kelljen már végighallgatniuk embertársaikat, amikor valami nagy szemétségre hívják fel a figyelmet, hát tudják ők azt maguktól is, de a garázsból kiállni, azt nem tudnak.

Gulyás Gergely azt mondotta, hogy a gyülekezési jog, alkotmányos jog, ami mindenkit megillet:

„De egy szomszédnak, vagy akár egy hozzátartozónak nem kell elviselnie jogkorlátozást azért, mert olyan szerencsés vagy szerencsétlen, hogy egy közszereplőnek a hozzátartozójaként vagy szomszédjakén él, tehát a magánlakás előtti tüntetések időszakát, azt szerintem érdemes befejezni”.

Tessék? Akkor most megillet vagy nem illet meg?

Egyébként meg, ha nagyon cinikus akarnék lenni, azt mondanám, szeretném én, ha mondjuk a miniszterelnök vagy valamelyik miniszter, esetleg államtitkár lenne a szomszédom. Mert akkor azt jelentené, hogy tele vagyok zsével, és még az unokáimnak sem lesz problémájuk. Azt a kis ricsajt meg tuti elviselném. De a Fidesz, semmilyen kis “ricsajt” sem visel el. Gondolom, naponta vannak tüntetések politikusok és egyéb bohócok háza előtt, ezért kell ezt is leszabályozni, hogy még ennyi nyilvános kritika se érje a ház elejét. Mert még megrengene az alap.

Ezután majd az jön, hogy parlament előtt sem lehet majd tüntetni, mert szegény takarítónőknek meg a karbantartóknak úgy fáj a feje a nagy hangzavartól. Aztán majd nemsokára a kocsmába sem lehet bírálni a kormányt, mert szegény csaposnak fülzúgása lesz. És ezek után majd az jön, hogy otthon sem lehet, mert ha ellenzékinek vélt tévé állomásra kapcsolsz, beugrik az ablakon a TEK, akkor is, ha nincs nyitva az ablak. Külön kritika-ellenes kommandó fog létrejönni.

Íme a vélemény-és szólásszabadság régi vágású kereszténydemokrata köntösben. Hát köszönjük!

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr7214000602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása