Itt a szabadtéri tüzek szezonja, ha betartja, nem éri meglepetés Mosonmagyaróváron sem
2018. április 04. írta: Cseri Pali

Itt a szabadtéri tüzek szezonja, ha betartja, nem éri meglepetés Mosonmagyaróváron sem

egetesi-tilalom-kaposvarmost-hu_2.jpg

Itt a tavasz, kellemes a hőmérséklet, így a kertészkedés is aktualitást nyer, aminek része a száraz hulladékok elégetése. A katasztrófavédelem szerint kiemelten veszélyes a tavasz időszaka, mivel a száraz aljnövényzet és az avar könnyen futótűzzé válhat, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Érdemes, sőt kötelező betartani a szabadtéri tűzgyújtásra vonatkozó szabályokat:

  • Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületek, valamint a fásítások 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon.
  • A tűzgyújtási tilalom a közzétételtől a visszavonásig él!
  • Hulladékok nyílt téri, illetőleg háztartási tüzelőberendezésben történő égetése tilos!
  • Az önkormányzatok helyi rendeletei szabályozzák a tűz-gyújtást.
  • Szerencsére továbbra is megengedett a kerti grillezés és a tűzön történő sütés-főzés a tűz állandó felügyelete mellett - kivéve a tűzgyújtási tilalom idején! (a szabadtéri tűzgyújtás feltételeit az Országos Tűzvédelmi Szabályzat tartalmazza)
  • Érdemes betartani a szabályokat, mivel a tűzgyújtási tevékenység tűzvédelmi bírságot von maga után! (a bírság összegéről ITT tájékozódhat)
  • A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról!

 

A tűzgyújtási tilalomról ITT tájékozódhat.

fovaros.katasztrofavedelem.hu

(fotó: kapovarmost.hu)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr9913809492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása