Az ingatlantulajdonos kérésére önkormányzat belterületté minősítené a Kis-Duna Camping területét. Vajon ennek hasznából részesülnek az óvári polgárok?
2018. február 04. írta: BoldogÉ

Az ingatlantulajdonos kérésére önkormányzat belterületté minősítené a Kis-Duna Camping területét. Vajon ennek hasznából részesülnek az óvári polgárok?

kisdunacamping-googlemaps.jpg

Apróságok is előkerülnek az önkormányzat jövő heti ülésén.

Nyilván első ránézésre jelentéktelen ügynek tűnik, egy belterületbe vonással kapcsolatos előterjesztés.

“Az R&M Kft.( ….).kérelmet nyújtott be az Önkormányzathoz, melyben kérte a kizárólagos tulajdonukban lévő, Mosonmagyaróvár külterület 0302/3. helyrajzi számon nyilvántartott, 2473 m2 térmértékű, kivett motel megnevezésű ingatlan belterületbe vonását. Az ingatlan az 1. számú főút Győr felé kivezető szakaszának menetrendszerinti bal oldala mellett helyezkedik el, melyen jelenleg a Kis-Duna Motel, Camping és Étterem üzemel.”-írják az előterjesztésben.

Nyilván pénzügyi okai vannak a dolognak, hiszen egy belterületi ingatlan lényegesen többet ér, mint egy ugyanott lévő belterületi.

Ilyenkor merül fel akár egy laikusban is, egy szakemberben pedig mindenképpen az a fontos kérdés, hogy kap-e valamit az önkormányzat és kapnak-e a városlakók abból a haszonból, amennyivel a többet fog érni az ingatlan.

Simán el tudnánk egy olyat képzelni, ha például 5 éven belül eladják az ingatlant akkor az összeg egy részét (amely a mostani állapotban a külterületi és belterületi státusz között van) a tulajdonosok fizessék be szépen a közösbe. Ezzel kikerülhetnénk a rövidtávú ingatlanspekulációt is.

Mielőtt azzal vádolnának a kedves olvasók, hogy igazságtalanok vagyunk, arra gondoljanak, hogy az adófizetőknek kell keményen helyet állni akkor, ha egy rossz döntés miatt egy telek átminősítése viszont kárt okoz az ingatlan tulajdonosának. Talán ennek fényében nem eretnek a gondolat.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr6613633580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása