MINDEN ÓVÁRI AUTÓSNAK HATALMAS VÁLTOZÁS! Péntektől megváltoznak az üzemanyagok jelei a benzinkutakon
2018. október 08. írta: BoldogÉ

MINDEN ÓVÁRI AUTÓSNAK HATALMAS VÁLTOZÁS! Péntektől megváltoznak az üzemanyagok jelei a benzinkutakon

uzemanyagjelzes-valtozas.jpg

Az Európai Parlament irányelve idén október 12-én lép életbe. Ennek értelmében elbúcsúzhatunk a megszokott gázolaj, 95 és 98-as jelzésektől. Helyettük életbe lépnek az új EU jelzések, B7, E5, E10.

A modern motoroknál már nem mindegy, hogy milyen üzemanyagot tankolunk és a szélesedő kínálat indokolttá teszi, hogy olyan jelzéssel lássák el az üzemanyagokat amiből kiderül az összetétel.

A változás egyik lényegi pontja, hogy egész Európában egységes jelzési rendszer alakuljon ki. A szimbólumok esetében fontos információ, hogy míg a körben lévő szám a benzint, addig a négyzet alapú szimbólum a gázolajat jelöli.

A szimbólumok minden ez idő után gyártott gépjárműben megtalálható lesz. Az E betűk és a szám jelzi a bio komponensek arányát az üzemanyagban. Így például „E5” 5%-os alkoholt tartalmazó benzint jelent.

(motorinfo)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr9614289059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sracz · http://dbworld.blog.hu/ 2018.10.09. 13:24:57

Ez így elég soványka információ. Ebből még nem tudjuk, hogy az E5, vagy E10 jelölésű benzin az 95-ös, vagy 98-as, esetleg 100-as oktánszámú-e. Ugyanis mindegyik lehet ilyen is, meg olyan is.
süti beállítások módosítása