SZÍVÁS! MOSONMAGYARÓVÁRNAK IS VISSZA KELL UTALNIA A KORMÁNY TÁMOGATÁSAIT? Elindult a magyarázkodás!
2018. szeptember 21. írta: BoldogÉ

SZÍVÁS! MOSONMAGYARÓVÁRNAK IS VISSZA KELL UTALNIA A KORMÁNY TÁMOGATÁSAIT? Elindult a magyarázkodás!

penzkupac-nyuuz-hu_1.jpg

Magához veszi az állam azokat az áprilisi választás előtt brutális mennyiségben odaígért uniós pénzeket, amelyeket oly bőkezűen osztott szét az önkormányzatoknak.

Nehéz másként értelmezni azt a levelet, amelyet az elmúlt napokban számos település polgármestere megkapott, s egyikük el is juttatta azt a Népszavának. Ebben a Magyar Államkincstár (MÁK) illetékes pénztára értesíti őket, hogy ha a település részére megítélt európai uniós forrásból nyújtott támogatás összege meghaladja az ötvenmillió forintot, a számlájukon kezelik, a még fel nem használt összeget szeptember 30-ig át kell utalniuk a MÁK számlájára.

A pénzügyminisztérium már el is kezdte a magyarázkodást, mondván a kormány nem veszi vissza az önkormányzatoknak járó fejlesztési forrásokat, azok továbbra is a települések rendelkezésére állnak, csupán a számla vezetője változik.

Azt is írják még - idézzük - ezzel a források felhasználása még inkább biztosítottá válik, mivel a kincstári számláról csak az adott fejlesztési célhoz kötődő kifizetések teljesíthetőek.

Ezek szerint városunk polgármesterében nem bíznak meg, hogy megfelőképpen költik el az adófizetők pénzét? Azért ez elég vicces!

A minisztérium azt is írja, hogy törvény szerint a 100 millió forint feletti EU-s pénzeket, csak az adott település Magyar Államkincstárnál vezetett számlájára történhet. Eddig vajon miért nézték ezt el? Elég sántít a történet, nem kell hozzá nagy képzelőerő.

Egy szóval a kereskedelmi banki számlákat le kell üríteni és áttenni az Államkincstárba.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr814254087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása