EZEK TÉNYLEG IDIÓTÁK! Az óvári állami mikulást is ezután egy budapesti központi hivatal engedélyezi
2018. július 27. írta: BoldogÉ

EZEK TÉNYLEG IDIÓTÁK! Az óvári állami mikulást is ezután egy budapesti központi hivatal engedélyezi

mikulas-napidoktor-hu.jpg

Január 1-től kezdve éves rendezvényszervezési tervet kell készíteniük az állami intézményeknek, amit előre fel kell majd tölteni a Központosított Közbeszerzési Portálra.

Ez még nem jelenti azt, hogy meg is csinálhatják, ugyanis a szabályok szerint a Nemzeti Kommunikációs Hivatal dönti el, hogy engedélyezi-e az a rendezvényeket, s ha igen, akkor milyen formában. Ezt egy jogszabálymódosításnak köszönhetik az állami hivatalok - szúrta ki a nlcafe.hu

Ráadásul nem elég, hogy a Hivatal eldönti, hogy az intézmény megrendezheti-e az adott eseményt vagy sem, de kiköthetnek néhány feltételt, ilyenkor ők dönthetnek arról is, hogy hol legyen a céges rendezvény, ki szállítsa az ételeket és az italokat, és ők intézhetik a fellépőt is. Előfordulhat az is, hogy az egész rendezvényt a Hivatal szervezi meg.

A Hivatal útmutatója szerint idetartozik például a

  • csapatépítő tréning, melyen éttermi szolgáltatás és szállás igénybevétele is történik,
  • a Mikulás ünnepség az érintett szervezet székhelyén a munkatársak gyermekeinek „házhoz menő Mikulás” szolgáltatás igénybevételével és cateringgel, karácsonyi vacsora az érintett szervezet székhelyén catering és fellépő igénybevételével, vagy éppen
  • az egyetemi, főiskolai gólyatábor, gólyabál szervezése keretében rendezvénytechnika, dekoráció, catering, szállás beszerzése is.

“Nagylelkűek” a jogszabály megalkotói, ugyanis marad azért még néhány program, amit az állami intézmények saját hatáskörben is megszervezhetnek. Például egy sima céges ebéd vagy vacsora, ha azt étteremben költik el a dolgozók, vagy ha reprezentációs keretből szereznek be üdítőt vagy kávét, és azzal megkínáljak a vendéget.

Szerencsére egyelőre nem kell engedélyt kérniük a Közigazgatási Államtitkári Értekezletre ásványvíz bekészítéséhez sem.

címlap: napidoktor.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr8714145649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása