TÖRVÉNYTELENÜL NYÚJT KÖLCSÖNT?! A mosonmagyaróvári céget az ügyészség perli emiatt
2018. június 26. írta: Cseri Pali

TÖRVÉNYTELENÜL NYÚJT KÖLCSÖNT?! A mosonmagyaróvári céget az ügyészség perli emiatt

 kolcson.jpg

A megyei főügyészség keresetet nyújtott be egy mosonmagyaróvári székhelyű Zrt.-vel szemben, amely fogyasztói kölcsönök nyújtásával üzletszerűen foglalkozik.

A kereset célja a tisztességtelen, illetve semmis általános szerződési feltételek érvénytelenségének bíróság általi kimondása és annak – a vállalkozás költségén történő – közleményben, internetes felületen való közzététele.

Az ügyészi kereset szerint a gazdálkodó szervezet által alkalmazott üzletszabályzat több pontja semmisnek tekinthető, hiszen önellentmondó, érthetetlen és nem létező jogszabályra való hivatkozást is tartalmaz.

Az üzletszabályzat emellett több ponton a tisztességtelenség tilalmába is ütközik. Felhatalmazza magát ugyanis a Zrt. szerződések utólagos, egyoldalú módosítására, a szerződés saját belátása szerinti felmondására, és az előtörlesztést olyan díjakhoz köti, melyeket jogszabály tilalmaz.

A peres eljárások rendezésére pedig kizárólagos jelleggel meghatározta a székhelye szerinti bíróság illetékességét, mely szabályozás tisztességtelenségét már az Európai Unió Bírósága is megállapította.

A kereset célja annak bíróság általi megállapítása, hogy a gazdálkodó szervezet üzletszabályzata tizenegy ponton jogszabályba ütközik. Az érvénytelenség jogkövetkezménye a vállalkozással szerződő valamennyi – még nem teljesített – szerződésre vonatkozik.

Az érvénytelenség megállapítását – az ügyészi kereset szerint – internetes felületen is szükséges a vállalkozás költségén közzétenni, melyre a gazdálkodó szervezetet kötelezni kell.

(ügyészség)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr614074859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.27. 07:54:01

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása