MINDENT TUDNAK A MENTÉSRŐL: Megfelelt az újraminősítésen a Szigetköz Önkéntes Mentőcsoport Mosonmagyaróváron
2018. június 10. írta: Cseri Pali

MINDENT TUDNAK A MENTÉSRŐL: Megfelelt az újraminősítésen a Szigetköz Önkéntes Mentőcsoport Mosonmagyaróváron

ment.jpg

 

A Mosonmagyaróvári Járás katasztrófák elleni védelmére 2013-ban önkéntesekből alakult a Szigetköz Járási Önkéntes Mentőcsoport, melynek az újraminősítésére került sor pénteken.

Június 08-án a mentőcsoport tagjai újraminősítő gyakorlaton Héderváron és Kimlén bizonyították felkészültségüket. A csapat harmincöt fő kiképzett tagja különböző helyszíneken, különféle feladatokat hajtott végre. A feladatok között volt árvízi védekezés, műszaki mentés keretében vízeltávolítás, fakivágás, darabolás, valamint vízből mentési feladat is. A mentőcsoport a katasztrófa elleni védekezés mellett a saját csoportjuk ellátását és pihentetését is önállóan szervezte a gyakorlat során. A vezetési pontból irányított beavatkozó egységek szakszerűen és határozottan hajtották végre a feladatokat. Az önkéntes mentőcsoport feladat végrehajtását a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság minősítő bizottsága ellenőrizte, Beke Zoltán tűzoltó alezredes, polgári védelmi főfelügyelő vezetésével. A gyakorlat végén a főfelügyelő megfelelőre értékelte az önkéntesek munkáját.

Fotó: katasztrófavédelem

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr1814036252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása