JÓL FIZETIK A MELÓSOKAT AZ AUDIBAN?  Itt a bérek összehasonlítása a magyar autógyárakban!
2018. június 03. írta: BoldogÉ

JÓL FIZETIK A MELÓSOKAT AZ AUDIBAN? Itt a bérek összehasonlítása a magyar autógyárakban!

fizetes-kifogasokvilaga-hu.jpg

Idén is megnézték, hogy mennyit keresnek a dolgozók négy nagy magyar autó- és motorgyárban: a bértömeg alapján lehet irigykedni mind a szellemi, mind pedig a fizikai dolgozókra. Számol be a napi.hu.

Magasan a nemzetgazdasági átlag felett kerestek 2017-ben is a nagy magyar autógyárak munkavállalói.

A havi negyedmillió körüli nettó összegek (átlaga) természetesen nem az alapbérre, hanem a pótlékok és az egyéb juttatásokkal növelt összeg.

Az Audi messze a legnagyobb autóipari foglalkoztató és a bérek elég csábítóak, ahol a havi nettó 273 ezer forint volt. A szellemi dolgozók nettó 437 ezret kerestek.

A cég ezeket az összegeket a fizikai dolgozóknál megfejeli havi bruttó 75 ezer, a szellemieknél pedig 144 ezer forinttal.

Ezt követi nem sokkal lemaradva az Opel, ahol egy fizikai dolgozó majdnem nettó 250 ezret kereshetett, a szellemi foglalkozásúak 505 ezret vitt haza átlagosan. A fizikai alkalmazottaknak további bruttó 40 ezer, a szellemieknek 55 ezer forint egyéb juttatást ad.

A sorban a Mercedes következik, ahol is: a fizikai dolgozók nettó 232 ezret, a szellemi munkakörben foglalkoztatottak 390 ezer forint, amit megfejeltek a fizikai állományban lévők esetében havi bruttó 65 ezer forinttal, a szellemieknél pedig 113 ezer forint egyéb juttatással.

A Magyar Suzuki beszámolójában ugyan a bérköltségnél különbséget tesznek fizikai és szellemi munkavállalók között, a foglalkoztatottak számánál ilyen bontás nincs. A cikk megjelenésig nem kapták meg az erre vonatkozó adatot a nevezett  cégtől, így a bértömegből számolták, amiben benne foglaltatik a fizikai és szellemi állomány is. Így nettó 262 ezer forint az átlag.

címlap: kifogasokvilaga.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr8414020466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása