JÖHETNÉNEK A DIGITÁLIS RENDSZÁMTÁBLÁK MOSONMAGYARÓVÁRON IS: Ha elkötik a kocsit, LOPOTT feliratra váltanának
2018. május 30. írta: Cseri Pali

JÖHETNÉNEK A DIGITÁLIS RENDSZÁMTÁBLÁK MOSONMAGYARÓVÁRON IS: Ha elkötik a kocsit, LOPOTT feliratra váltanának

dig_rend_player.jpg

Egyelőre egy kísérleti program keretében érhető el az amerikai Sacramento városában az újfajta digitális rendszámtábla, de techszakértők szerint pár éven belül sokkal több helyen futhatunk majd bele ezekbe.

Kalifornia állam már egy ideje dolgozik a rendszer bevezetésén, végül Sacramento lett az első teszthelyszín: az újfajta, digitális rendszámtáblákon a rendszámunk mellett kedvünkre üzeneteket is megjeleníthetünk, de itt kaphatnak helyet a különféle jogosultságokat jelző matricák is, és az eszköz képes lesz az autó útvonalának regisztrálására is.

A rendszámtáblákhoz a Kindle-hez hasonló e-tintát használnak, és távolabbról nézve a hagyományos tábláknak tűnnek majd, de számos további lehetőséget rejtenek magukban. Ha például parkol az autó, lehetősége lesz a tulajoknak, hogy egy üzenetet írjanak ki a tábla fő helyére, a rendszám ekkor pedig kisebb helyet foglal majd csak el a táblán. Fontos, hogy a fő helyet elfoglalni más szöveggel tényleg csak parkolás közben lehetne, ekkor viszont például akár reklámfelületté is válhatna a tábla. Kérdés persze számos akad, például hogy akármilyen feliratot ki lehetne-e írni ilyenkor, vagy lennének-e bizonyos szabályok, amiket muszáj betartani -írja a 444.hu.

Milyen laza lenne már: ellopják valakinek az autóját, és otthonról kiírja a rendszámtáblára, hogy lopott. Most már csak az a kérdés, hogy ki figyelné a rendszámtáblát. Ha nálunk vezetnék be, szerintem nagyon sokan csak megvonnák a vállukat, és beindulna a nem az én dolgom, nem az én autóm funkció. Viszont, sokan vannak olyanok is, akik felvennék ilyenkor a telefont és jeleznének a rendőrségnek, hogy láttak egy lopott kocsit. Hajrá!

 

Fotó player.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr4314012396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása