AKARSZ EGY NAPRA LÁNGLOVAG LENNI MOSONMAGYARÓVÁRON? Vasárnap a tűzoltólaktanya mindenki előtt megnyílik!
2018. május 24. írta: Cseri Pali

AKARSZ EGY NAPRA LÁNGLOVAG LENNI MOSONMAGYARÓVÁRON? Vasárnap a tűzoltólaktanya mindenki előtt megnyílik!

tuzoltobemutato-gyerekek-kaposvarmost-hu.jpg

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat.

Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a “Nyitott szertárkapuk” elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek előtt.

A nyílt napon lehetőség van közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe. Egyes helyeken külön bemutató is zajlik, például a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyás szolgálatának helyet adó második kerületi hivatásos tűzoltóságon mentőkutyás bemutatót is tartanak ilyenkor.

Évről évre húsz-harmincezer látogató érdeklődik az ingyenes rendezvény iránt. A családokat, gyermekeket országszerte 10 és 16 óra között fogadják a laktanyák. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak.

 

címlap: kaposvarmost.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr1513998922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása