Figyelem: Éjfélkor lejárnak a tavalyi éves országos és megyei matricák !
2018. január 31. írta: Cseri Pali

Figyelem: Éjfélkor lejárnak a tavalyi éves országos és megyei matricák !

ematrica_alfahir.jpg

Lejár ma éjfélkor a tavaly vásárolt országos és megyei éves autópálya-matricák érvényessége.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. korábbi tájékoztatása szerint az idei évre megváltott éves matricák is 2019. január 31-ig lesznek érvényesek. A díjak az idén nem változnak.

Új matricát az interneten keresztül is lehet vásárolni az https://e-autopalyamatrica.hu/ oldalon. A rendszámot és a díjkategóriát mindig ellenőrizni kell, mivel a hibás adatokkal megváltott matrica esetén pótdíjat kell fizetni. Az elektronikus vásárlást a nyugtázó értesítés igazolja.

Az úthasználati jogosultságot a fizetős útszakaszra hajtás előtt meg kell váltani, az e-matrica megvásárlása nem jelent visszamenőleges jogos úthasználatot - figyelmeztetett a NÚSZ.

Az új szabályozás szerint a pótdíjfizetés elkerülhető, ha a jogosultság nélkül fizetős útszakaszra hajtók egy órán belül megváltják az e-matricát.

Az idén bővült a díjköteles utak köre: Győr-Moson-Sopron megyében az M85-ös Csornát elkerülő második szakaszán már fizetni kell.

mti)

Címlapfotó: alfahir.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr3913619504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása