Ilyen még soha nem volt, mosonmagyaróvári Kerekes István a legjobb vidéki fotóriporter
2018. január 30. írta: BoldogÉ

Ilyen még soha nem volt, mosonmagyaróvári Kerekes István a legjobb vidéki fotóriporter

Fantasztikus amit elért az óvári fotós, a 36 év során még sohasem fordult elő, amióta a Sajtó-fotó pályázat díjait kiosztják.

Kerekes István a Mindennapi élet kategóriában mindhárom díjat elhozta.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által meghirdetett 36. Magyar Sajtófotó Pályázatra összesen 247 szerző 2260 pályaművel pályáztak. A zsűri összesen 6302 képet tekintett meg az előzsűri-, illetve a 2018. 01.26 és 2018.01.28 között megrendezett zsűrizés során.

Kerekes István alábbi három képét díjazták:

sajtofoto2018-kerekesistvan.jpg

Norbert és testvére Erika tehénpásztorok az erdélyi Hargita megyében. Erika kénytelen mindennap magával vinni kislányát Mirelát is. Kora reggeltől, késő estig, ők hárman folyamatosan ezen a kis erdei tisztáson felügyelik a húsz tehenet, éhbérért.

sajtofoto2018-02-kerekesistvan.jpg

Ibolya karácsonykor egy kis tűzrevalót keresgélt a nyomortanyájuk környékén. A mélyszegénységben élő család munkanélküli. Számukra egyik napról a másikra való túlélés nagy kihívás. A fényképet a Kis-Küküllő vidékén készítettem.

sajtofoto2018-03-kerekesistvan.jpg

Húsvét előtt pár nappal egy asztalosműhelyben vágták a „húsvéti” bárányokat, egy Hargita megyei faluban. E vidéken hagyomány hogy Húsvét előtt pár nappal a juhos gazdák a bárányaik egy részét levágatják és eladják, mivel minden háznál Húsvétkor a bárányhús különféle módon elkészítve asztalra kerül.



írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr5113618036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása