Vicces pályázat: ha már nem adunk plusz pénzt Mosonmagyaróváron a háziorvosoknak, csináljunk belőlük Kárpát-medencebeli celebet
2018. január 10. írta: BoldogÉ

Vicces pályázat: ha már nem adunk plusz pénzt Mosonmagyaróváron a háziorvosoknak, csináljunk belőlük Kárpát-medencebeli celebet

haziorvos-ittlakunk-hu.jpg

Ismét útjára indul a kicsit nagyravágyó elnevezésű  “Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat.

Ennyi erővel ki is szélesíthetnék a világ legjobb praxisa címre is, de kitágíthatjuk a világmindenségre is. Azt írják, hogy cél idén is a háziorvosok, nővérek presztízsének visszaállítása és megerősítése.

Ez tök jó, de talán kezdhetnék talán először azzal, hogy komolyan veszik az orvosokat, nővéreket. Hogy felnőttként bánnak velük.  Például, hogy hatalmas sebességgel elgondolkodnak azon, miért van kevés háziorvos, ráadásul jelentős részük már most nyugdíjas, és rendbe teszik az egészségügyet, nemcsak betonba, és kórházi épületekbe, hanem a humánerőforrás fejlesztésébe öntik azt a csomó milliárdot, amit a szemét uniótól lehívnak.

Hogy nagy néha meghallgatják őket, netán egyeztetnek velük szakmai döntések előtt. Vagy nem kényszerítenek rájuk olyan rendszereket, amelyek miatt, a betegek fognak végülis. És ugye őket fogják anyázni, akinek a presztízsét vissza szeretnék állítani.

Amíg ezek nem történnek meg, addig szerintem ez a nemes céllal megfogalmazott pályázat csak egy blöff. Egy egészségügyi lufi, csak nem lentől engedik felfelé, hanem fentről lefelé, ami a fizikának ellentmond, de ebben az országban ez teljesen természetes.

Azon is elgondolkodhatunk, miért is lesz ezzel a pályázattal visszaállítva az a presztízs. Mindenki leadja a maga szavazatát, valakik megnyerik, örülünk. És? Utána majd úgy fognak rohangálni az emberek Mosonmagyaróvártól Bécsig, hogy hú de tisztelem a háziorvosomat, megvilágosodtam? Megsimogatja majd a társadalom a leterheltésgtől meg az idegtől éppen összeroppanó orvosok, nővérek buksiját, hogy jól van, most már presztízs-tulajdonos vagy, most már bírd ki valahogy?

címlap: ittlakunk.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr7013563425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása