Vásárlás előtt figyeljen! Bezárult egy hatalmas kiskapu a lopott importautók előtt
2018. január 10. írta: BoldogÉ

Vásárlás előtt figyeljen! Bezárult egy hatalmas kiskapu a lopott importautók előtt

auto-vezess-hu.jpg

December 30-án egy kormányrendelettel módosítottak egy szabályozást a külföldről behozott használt autók forgalomba helyezésével kapcsolatban.

Ezt a Totalcar dolgozta fel részletesen –, azaz január elsejétől minden, külföldről behozott autóra is kell eredetiségvizsgálatot csináltatni az első magyarországi forgalomba helyezés előtt.

Eddig az EU-ból behozott autókat nem kellett megvizsgáltatni az átíratás előtt.

Az autó motorméretétől függően 17-20 (teherautóknál 22) ezer forinttal fejeli meg a külföldről behozott autók üzembe helyezési költségeit – írja a Totalcar.

Mindez alapvetően egy-két tipikus csalási módszer ellen hatékony lehet, mint például a klónozás, vagyis amikor egy lopott autóba beütik egy hozzá teljesen hasonló, de teljesen máshol lévő autó alvázszámát, majd továbbértékesítik, elvileg tiszta papírokkal. Eddig itthon csak azt ellenőrizték, hogy a gyári azonosítószámok ugyanazok legyenek az autón, mint a papírjain, mostantól viszont a számok eredetiségét is vizsgálják.

Garancia persze nincs a teljes megtisztulásra és ez mit sem ér, ha később kiderül, hogy problémás az autó, a vizsgáló cég jogi felelősségét mégsem tudták igazolni. Az elvi kártérítést nehéz érvényesíteni, az ilyen problémás autókat pedig lefoglalja a rendőrség, vagyis a tulajdonos mindenképpen rosszul járhat.

(bpiautosok)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr7813563615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása