Rossz hír a diákoknak: ha ezeket a feltételeket nem teljesítik, bukhatják az egész felvételit
2018. január 08. írta: Cseri Pali

Rossz hír a diákoknak: ha ezeket a feltételeket nem teljesítik, bukhatják az egész felvételit

diak_ruprech_judit.jpg

Ha a következő feltételeket teljesítitek, akkor összpontszámotok nulla lesz, vagyis esélyetek sem lesz a bekerülésre.

Érettségi/diploma

Felsőoktatási szakképzés, alapképzés, valamint osztatlan mesterképzés esetén az érettségi bizonyítvány alapfeltétel, mesterszakon az adott szakra vonatkozó bemeneti követelményeknek megfelelő végzettséget tanúsító felsőfokú oklevél kell. Vagyis diploma..

Érettségi. De miből?

Alap- és osztatlan szakon: az adott szakon meghatározott legalább kettő, az érettségi pontokba beszámítható érettségi vizsgaeredménnyel rendelkeztek a megfelelő szinten (közép- vagy emelt szint). Más a helyzet, ha a felsőoktatási intézmény érettségi vizsgaeredmények helyett gyakorlati vizsga vagy felsőfokú oklevél alapján számít felvételi pontszámot.

.Alkalmassági vizsga

Ha az alkalmassági vizsgán nem feleltek meg, mindegy, hány pontotok lenne, nem kerülhettek be a képzésre.

A minimumponthatár

Alapképzésre, osztatlan mesterképzésre, felsőoktatási szakképzésre, valamint mesterképzésre való jelentkezés esetén a jelentkező felvételi összpontszámának el kell érnie a jogszabályban meghatározott minimumpontszámot:

alapképzés, valamint osztatlan mesterképzés esetén 280 pontot, az emelt szintű érettségi-, a nyelvvizsga-, illetve az OKJ szerinti szakképesítés-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül;

felsőoktatási szakképzés esetén 240 pontot, az emelt szintű érettségi-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül;

mesterképzés esetén – 100 pontos rendszerben – 50 pontot

(eduline)

 

Címlapfotó: Ruprech Judit

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr6313558547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.