Speciális buszok Óvárról is a rendőrségnek
2018. január 02. írta: BoldogÉ

Speciális buszok Óvárról is a rendőrségnek

rendorsegibusz-vezess-hu.jpg

Átadták a Készenléti Rendőrségnek az újonnan rendelt magyar gyártmányú buszok utolsó darabjait is. Ezek a járművek nem csak attól különlegesek, hogy megkülönböztető jelzéssel vannak ellátva.

A rendőrségi változatok néhány tekintetben eltérnek a polgári felhasználású variánsoktól. Már messziről lehet rajtuk látni, hogy rendvédelmi feladatok teljesítésére szánták őket. Erről leginkább a tetőn ágaskodó villogók, valamint a buszok homlokfalán és oldalán olvasható “Készenléti Rendőrség” felirat (“jelzet”) tanúskodik. Az sem elhanyagolandó tényező, hogy mivel a Tempo 100-as kategóriába tartoznak, ezért megkülönböztető jelzéssel akár 110 km/órás sebességgel is száguldhatnak.

A 2013-ban bemutatott Optinell 12 buszokban már Euro VI-os, 320 lóerős (235 kW), FPT Tector erőforrások dolgoznak. A járművek magyar értékhányada magas, legalább 75-80 százalékos. A hazánkban előállított alkatrészek között találjuk például az Optinellek Rába gyártmányú futóműveit.

A buszok utasterében több mint 20 köbméternyi poggyásztér áll rendelkezésre. Természetesen ebbe az ülések felett futó, rendőrségi felszerelések elhelyezésére alkalmas, zárható kalaptartókat is beleszámították. A nagyobb igénybevétel miatt az ülőalkalmatosságokat speciális, strapabíró üléshuzatokkal látták el. A komfort fokozása érdekében az utastérben megnövelték az ülések közötti távolságot, továbbá 12 voltos csatlakozókat helyeztek el.

A buszokban emellett hűtő-fűtő légkondicionáló rendszer, multimédiás audió-videó rendszer, vezeték nélküli internet kapcsolat, italhűtő és áramfejlesztő aggregátor is van. A megfelelő menetbiztonság érdekében a járműveket automatikus vészfékasszisztenssel, távolságtartó tempomattal és sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel is felszerelték.

(vezess)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr2613540925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása