Vajon Mosonmagyaróvár polgármestere tényleg megérdemelte idén a több, mint 3 milliós jutalmát?
2017. december 31. írta: BoldogÉ

Vajon Mosonmagyaróvár polgármestere tényleg megérdemelte idén a több, mint 3 milliós jutalmát?

arvay-movarpolgi-youtube-com.jpg

Az idén két alkalommal szavaztak meg Árvay polginak 2-2 havi pénzt jutalomképpen, miután a párttársa előterjesztése szerint remekül végzi a munkáját. így adjanak neki némi plusz apanázst. Különben is a mostani időben repkedő pénzekhez képest ez alamizsnának is tekinthető, gondolhatja szegény polgink.

Azt persze rögzítsük, hogy a polgármester illetménye 797 700 Ft/hó. Vagyis itt most 4x797ezerről, azaz több, mint 3 millióról van szó.

Először a fideszes képviselők jún 22-i ülésükön díjazták Árvayt, amikor az alábbiakkal indokolták:

“Mosonmagyaróvár Önkormányzatának pénzügyi stabilitása, gazdálkodásának kiegyensúlyozottsága biztosította, hogy az Önkormányzat és társulásai által fenntartott intézményekben dolgozókat anyagi elismerésben részesítse, továbbá az Önkormányzat finanszírozásában az adott intézmény - a Képviselő-testület által meghatározott feltételekkel és keretek között.

A 2017. évi költségvetési időszak első félévének értékelésekor is megállapíthatjuk, hogy a Mosonmagyaróváron jelenleg zajló, valamint a Város előtt álló fejlesztések végrehajtása, az Önkormányzat működésének biztonsága, a jó gazda gondosságával kezelt közpénz gazdaságos – hatékony és eredményes felhasználása dr. Árvay István polgármester felelős irányításával, aktív munkájával valósult és valósul meg.”

Tényleg ezzel a szöveggel indokolják?

Mi az ami nem kutyakötelessége a leírtakból? Ha nem akarja végezni a dolgát, nem kötelező polgármesternek lenni.

Aztán jött a december, gondolhatták mégiscsak kell karácsonyi ajándék is a családnak, rokonoknak, másra nem tudunk gondolni, így újabb 2 havi apanázst szavaztak meg a többségben lévők Árvaynak.

Mielőtt  kitérnénk erre,  annyit megjegyeznénk, hogy az előbb említett júniusi ülésen volt egy előterjesztés, amely a

“A Mosonmagyaróvári Szennyvíztisztítási Önkormányzati Társulás működéséről szóló tájékoztató és szindikátusi megállapodás elfogadása”

címet viselte, és idéznénk belőle egyetlen bekezdést:

“ 2016. június 9-én a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (továbbiakban: Hivatal) átfogó ellenőrzés keretében vizsgálta az Aqua Szolgáltató Kft.-t. A Hivatal megállapította, hogy a 2011. évi CCIX. törvény a víziközmű-szolgáltatásról (továbbiakban: Vksztv.) előírásainak nem felel meg a jelenlegi Üzemeltetési szerződés, amely a Társulás és a Szolgáltató között kötetett.”

ezt ugyanazon a napon tárgyalták, amikor a júniusi jutalmazás döntése született.

Namármost a decemberi ülésen mivel is indokolták, többek között, hogí a polgármester újabb, több mint 1.5 milliós jutalmazását? Idézzük:

“Indítványozom a polgármester számára – munkája értékelésével – jutalom megállapítását 2017. évben is. Javasolom, hogy a Képviselő-testület a polgármester 2017. évi munkájának értékelésekor – a napi polgármesteri teendők magas színvonalon való ellátásán túlmenően – az alábbiakat is vegye figyelembe:

1.)   A Mosonmagyaróvár Térségi Társulás, a Mosonmagyaróvári Szennyvíztisztítási Önkormányzati Társulás, továbbá a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöki feladatainak felelősségteljes ellátása;

2.)   Pályázatok elkészítésében és benyújtásában való aktív közreműködés;

3.)   Eredményes városfejlesztési munka, mely egyrészt szakmai elismeréseket jelent, másrészt további fejlesztéseket biztosít;

4.)   Az önkormányzati cégekkel való, a tulajdonosi érdekeket messzemenőkig érvényre juttató kapcsolattartás és azok hatékony működésében való részvétel;

5.)   Nemzetközi kapcsolatok ápolása és a testvérvárosi kapcsolatok fenntartása, ápolása érdekében végzett munkája.”

Vagyis merész egy felvetés, hogy egy már több, mint 1 éve szabálytalansággal működő, általa vezetett szervezet felelősséggel való ellátására hivatkozunk példaként, és ezt le is írják saját előterjesztésben. 

Mielőtt esetleg demagógiával vádolnának bennünket, előtte gondolják át, kedves olvasóink, hogy a polgármesternek van egy komoly javadalmazása, ráadásul a felsoroltak a feladatai közé tartoznak, erre a munkára választották.

Nincs benne az előterjesztésben, hogy valamilyen előzetes célrendszer alapján, a közösség számára hasznot hozó plusz tevékenység miatt kapná.

Akkor miért is? Csak úgy?

Az lenne a tisztességes, ha egyszerűen visszaadná a város lakosságának ezeket a jutalmakat!

címlap: youtube.com

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr7013535799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása