FONTOS KÖZLEMÉNY! A magyar rendőrök mégsem fogják kérni a műszaki vizsgás papírt!
2018. május 18. írta: BoldogÉ

FONTOS KÖZLEMÉNY! A magyar rendőrök mégsem fogják kérni a műszaki vizsgás papírt!

rendorseg-autoajto.jpg

Tegnap hivatkozva a Totalcar-ra azt írtuk, hogy nem lesz elég a forgalmi engedély, ha a zsaruk igazoltatnak.

Az ORFK mai közleménye egyértelművé tette: továbbra sem fogják a magyar rendőrök kérni közúti ellenőrzéskor a műszaki vizsgálati bizonyítványt. A rendőrség azt írja, hogy helytelenül került a szabály értelmezésre, azonban a Totalcar-nak, az illetékes minisztérium válaszai viszont elég egyértelműek voltak.

Az Európai Unió a műszaki vizsgálati bizonyítvány közösségi szinten egységes használatát írja elő. A kapcsolódó irányelvi rendelkezéseket a tagállamok 2018. május 20-tól kötelesek alkalmazni. A műszaki vizsgálati bizonyítvány uniós szinten egységesen igazolja a járművek műszaki megfelelőséggel összefüggő érvényességét. A dokumentum lehetővé teszi, hogy bármely EGT tagállamban közlekedő jármű esetében meg lehessen győződni a műszaki vizsgálati kötelezettség teljesítéséről – írta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya a cikk megjelenése előtt írt kérdésükre.

A műszaki vizsgálati bizonyítvány járműben tartásáról pedig azt a választ kaptuk: A műszaki vizsgálati bizonyítványt a járműben kell tartani, a közúti ellenőrzés során az eljáró hatóságnak bemutatás céljából át kell adni. A dokumentum bemutatás elmaradásához jelenleg nincs szankció rendelve. A bizonyítványnak nincs lejárati dátuma, de a tartalmában foglalt jármű műszaki megfelelőségnek, érvényességnek van – írták.

A minisztérium válasza szerint tehát nem kérdés, hogy az eljáró hatóság kérheti a dokumentumot, az ORFK közleménye viszont egyértelművé teszi, hogy Magyarországon közúti ellenőrzéskor nem fogják azt kérni.

Ez fontos információ, viszont nem jelenti azt, hogy az EU-s rendeletet más országok hatóságai is hasonlóan kezelnék, így külföldre utazáskor jobb az autóban tartani a műszaki vizsgálati bizonyítványt.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljmosonmagyarovaron@gmail.com

Követed már a Boldogulj Mosonmagyaróváron oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljmosonmagyarovaron.blog.hu/api/trackback/id/tr8313977738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása